KAKO KRISTINA RADENKOVIĆ VASPITAVA SVOJU DECU: "Nekad se pitam - Bože, da li je uopšte trebalo da ih rodim?"

Glumica i voditeljka Kristina Radenković je i posvećena mama dvoje male dece, a njihovom odgoju pristupa temeljno oslanjajući se na podršku supruga

Vaše dete & vi
11:45h Autor:
KAKO KRISTINA RADENKOVIĆ VASPITAVA SVOJU DECU: "Nekad se pitam - Bože, da li je uopšte trebalo da ih rodim?"
Kristina Radenković sa decom, Foto: printscreen/instagram

Kristina Radenković je majka dvoje dece: ćerke Tare i sina Rogana, a nedavno je za magazin Stil ovako pričala o vaspitanju i deci:

"Ružne stvari koje se dešavaju u svetu ne mogu mnogo da nas opterete jer kod kuće imamo mnogo većih briga! Klinci rastu, razvijaju se, svaki mesec donosi nešto novo, tako da nam je to bekstvo od loših događaja.

Najsrećnija sam kad smo svi kod kuće, imamo naše male rituale vikendom. Baš zato što imam dvoje male dece lakše podnosim teskobu i razna negativna predviđanja."

* Imaju li vaša deca, Tara i Rogan, neke svoje male dečje muke?

"E, da su mi njihove muke! Redovno im govorim: "Dabogda vam ovo bile najveće muke u životu!" A evo šta ih muči: ne daju mi da donesem igračke u vrtić, svađaju se s vaspitačicom... Rogan je sada u toj "neću" fazi pa misli da je mnogo moćan. Prošle večeri smo ga šišali i to je prošlo kao egzorcizam! Rastu u okruženju punom ljubavi, bez svađa, pa ih onda sami prave jer im treba malo uzbuđenja. Non-stop se "šibaju". Meni je to u redu jer sam se i ja sa sestrom mnogo tukla. Mom mužu Nikoli je prestrašno pošto ga je sestra mnogo tukla i ne može to da gleda..."

Kristina Radenković
foto: Privatna Arhiva

*Igraju li se njih dvoje nekih starih dečjih igara?

"Ne, ne, po tom pitanju sam vrlo tužna. Sve se promenilo. Žao mi je što ne izlaze sami da se igraju kao što smo mi nekada. Ne bih smela da pustim Taru napolje samu sve i da je gledam s terase. Strahujem da će neko da naiđe i da joj nešto uradi. Nekada, ako bi se pojavio manijak, svi izađu iz zgrade i prebiju ga. Sada su manijaci svuda oko nas."

*Novo doba donosi nove probleme?

"Sa jedne strane drago mi je što će deca generalno zbog novih tehnologija imati dobre prilike u životu, bolja radna mesta, veće plate. Ipak, internet je dobar sluga, ali zao gospodar. Najviše me brine globalno zagrevanje. Ta pojava me najviše uznemirava. Plaši me šta će biti za 50 godina, kad moja deca budu u zrelom dobu, da li će imati dovoljno vode. Mi ćemo se svi izvući, ali za nova pokolenja nisam sigurna. Eto, ipak imam teskobu. Nekad se pitam - bože, da li je uopšte trebalo da ih rodim? U kakvom će svetu živeti?"

*Kako vam muž pomaže u prevazilaženju svakodnevnih briga i strahova?

"On je tako stabilan i zreo. Ne volim da ga hvalim, posle mi se to izjalovi pa se posvađamo! Nikola je moje sidro. Ne laska mi, ne podilazi, ali je vrlo nežan u kritikama. Ja sam plahovita i temperamentna, ali kod njega to ne prolazi. Nije konfliktan, to ga ne uzbuđuje, pa sam se i ja pored njega smirila, sigurno za 50 posto. Konflikte, a smešno je koliko su benigni, rešavamo porukama dok neko od nas ne stigne kući. Čim se vidimo, sve zaboravimo."

Kristina Radenković
foto: Privatna Arhiva
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs