Saveti za idealno uređenje oaza vaših mališana

Kako da soba raste sa vašim detetom

Dete će pre učiti u sobi koju je samo uredilo i opremilo po svojoj ideji, a umesto tipičnih pastelnih i primarnih boja odaberite neutralnu zelenu ili narandžastu
Enterijer
11:38h Autor:
Kako da soba raste sa vašim detetom
Foto: Shutterstock

Roditelji se pri uređenju dečije sobe često osećaju obveznim da upotrebe stereotipne dečije boje i motive koje bi dete brzo moglo da preraste. Kako biste izbegli skupa preuređenja, osmislite sobu koja će “rasti” sa detetom.

Na primer, umesto tipičnih pastelnih i primarnih boja upotrebite nijanse neutralne zelene ili narandžaste. Nećete pogrešiti ni sa smeđom i belom, u zavisnosti od promene detetovog ukusa, a njih lako možete kombinovati sa mnogim bojama.

Prefinjeno, ali moderno, zabavno i sveže uređenje postići ćete i živahnim detaljima poput onih sa retrotapeta u stilu ‘60-ih ili ‘70-ih godina. Prostoru za budući radni kutak dodajte detetov crtež, dragu fotografiju ili neku drugu uspomenu.

Pozitivno i motivišuće okruženje pomoći će jačanju samopouzdanja Vašeg deteta. Važno je i da se prostorija što lakše održava, kako bi dete što pre steklo naviku spremanja.

Dete će pre učiti u sobi koju samo opremi

Nameštaj je briga roditelja, ali ostale detalje, od pokrivača za krevet i držača olovaka do boje zidova, bolje je prepustiti detetu da samo odabere. Međutim, skrenite mu pažnju na to kako će sam morati da brine o čistoći svoje sobe. Takođe, u dečijem radnom kutku obvezan je tepih kako bi upijao prašinu.

Dečiji krevet često je samo bacanje novca

Deca vole udobnu okolinu, pa ih okružite baršunastim tkaninama. Nikako ne preterujte sa dečijim nameštajem, a umesto dečijeg kreveta isplativije je kupiti neutralan, klasičan krevet.

Zeleno za sportiste, narandžasto za učenje

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs