9 VRSTA KLASIČNOG DIZAJNA KOJI NIKAD NE IZLAZI IZ MODE: Za uređenje savršenog doma koji je odraz čistog stila

"Trendovi prolaze i odlaze, stil je večan", reči su Gabrijel Koko Šanel. Ispratite 9 klasičnih dizajna u uređenju enterijera za vanvremenski izgled.

Enterijer
9 VRSTA KLASIČNOG DIZAJNA KOJI NIKAD NE IZLAZI IZ MODE: Za uređenje savršenog doma koji je odraz čistog stila
Foto: Modlin Group / Planet / Profimedia

Trendovi zbog svoje prirode kako brzo dođu, tako i odu. Neki se povlače na neko vreme, a zatim se iznenađujuće vraćaju. I na kraju, oni najbolji ostaju na pijedestal enterijera i ostaju tamo fiksirani. To su klasici koje želite da usavršite.

Ovaj bezvremenski dizajni zaslužuju vašu pažnju. Upuštati se u trendove može biti riskantno. Isključivo uzimati u obzir ono što će za samo nekoliko meseci izaći jeste velika greška u estetici. Zato se držite vašeg stila i nemojte ga ispuštati zarad trendova. U redu je uzeti nešto popularno, ali uvrstiti ga u svoj stil.

Odabirom vanvremenskih komada, znajte da birate nešto što nije nužno u trendu, ali je toliko sofisticirano da ih ljudi ne ispuštaju.

U nastavku pogledajte klasične stilove u dizajnu enterijera i nemojte brinuti uopšte o tome da li će to izlgedati prolazno.

DRVO KAO OLIČENJE BORBE PROTIV VREMENA

Drvo
foto: Printskrin@wood.interiror/Instagram

Pouzdani partner u dizajnu enterijera. Sa komadima od drveta, budite sigurni da nećete pogrešiti. Drvo takođe širi pozitivnu energiju i daje osećaj topline domu.

Čak iako vam se ne dopada na podu ili kao zidna obrada, razmislite o akcentima u obliku nameštaja, okvira, pa čak i umetnosti, kako biste oživeli prostor i dali mu teksturu.

SMELE BOJE

Bez obzira koliko je smela, boja često odražava ličnost. A šta može biti bezvremenije od toga? Bez obzira da li ste izabrali da stavite upečatljivu nijansu po zidovima, podovima ili oba, ne postoji ništa klasičnije od odluke koja slavi boju. ​

BELINA

Ne moramo pominjati da je bela boja uklopiva uz sve. Iako deluje možda obično, ukoliko je uklopite uz savršen odabir nameštaja, lustera i dekorativnih elemenata, vaš prostor može izgledati samo stilizovano. Pored toga, ukoliko živite u malom stanu, bela boja savršeno otvara i čini prostor većim. Uz veliko ogledalo, stvorite još veću iluziju velikog prostora.

KREDENCI I ORMARIĆI U TAMNIM VALERIMA

Kako stoji u opisu ovog Instagram posta ,,ima nečeg luksuznog" u mračnim valerima. Istina je, tamni veleri poseduju neku drugačiju dozu lepote od svetlijih. Naravno da su i svetliji izgledi lepi i veoma stilizovani, samo se razlikuju na osnovu energije koju šalju.

Mornarsko plava, šumsko zelena ili crna, dobro će vam služiti. Takođe vam neće potamneti kada zub vremena krene da čini svoje.

DODIR VINTIDŽA

vintidž nameštaj
foto: Printskrin@vintagehomedecorct/Instagram

Otelotvorenje klasičnosti. Ništa nije tako bezvremeno kao što je vintidž. U svom enterijeru, dodajte malo starijih dekorativnih elemenata ili nameštaja i učinite prostor večnim. Ne mora biti nešto veliko. Starija umetnička slika je dovoljna za početak, ili pak neka vaza.

UKLAPANJE SLOJEVA

Jednostavan, ali efikasan način da se unese boja u prostor, slojevitost nije najlakše da savladate, ali kada jednom budete, mogućnosti su beskrajne i trajne.

Ovaj pristup omogućava eksperimentisanje. Ovde su zemljane braon i burgundi nijanse složene zajedno kako bi se stvorila prijatna pozadina koja je privlačna i veoma lepa.

Uparite i velike knjige za stočiće u dnevnoj sobi u sličnim nijansama i učinite vaš prostor maksimalno opulentnim.

SVEDENA ZLATNA

Pravila zlata vredna. Verovatno ste nekoliko puta čuli tu izreku i kada nešto zaista vredi, povezujete ga sa ovim elementom. Pravilo koje zlata vredi ovog puta jeste nepretencioznost. Uvrstite zlatne akcente u svoj životni prostor, i budite bez brige oko toga da li je vaš enterijer dovoljno sofisticiran ili nije.

FOTELJA I KAUČ KOJI OSTAVLJAJU UTISAK

Pouzdana i klasična, udobna i privlačna fotelja ili kauč uvek će se uklopiti svaku prostoriju. Potražite upečatljive i klasične dizajne kao što je Togo, za nešto što je trajno privlačno. Oblik i linije takvog nameštaja ostaće nepogrešivi i postojani.

Prednost bezvremenskog dizajna je u tome što kada god poželite neku promenu, možete da računate da će se deo koji ne želite da menjate, lako uklopiti u novi prostor.

KRALJEVSKE FANFARE

Pogodan za salonske kuće i stanove. Ovaj stil dolazi sa dekretom kraljevskog dvora kojim se potvrđuje klasičnost i sofisticiranost. Gipsane lajsne, pozlata i dekorativni nameštaj učiniće prostor večnim i elegantnim. Za izgled dostojan kraljevske krune, upotpunite prostor ljiljanima ili belom ružom.

Jedini problem koji može da predstavlja jeste čišćenje. Izuzetno je zahtevno i potrebno je vremena posvetiti se održavanju ovakvog bezvremenog izgleda. Mada, za dobar izgled je potrebno potruditi se, tako da ulaganje u ovakav prostor radi estetike zaslužuje najveću pohvalu i divljenje. Kao što smo kazali, prostor odražava i ličnost, tako da ovakav odabir automatski govori o veoma stilizovanoj osobi, vrednoj i posvećenoj.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs