Ne pretrpavajte ih

POLICE, NAJLEPŠI KUTAK SVAKOG DOMA: Trebaju vam samo četiri dodatka da biste ih uspešno skockali

Kad sve sredite, odmaknite se od polica ili ih slikajte kako biste znali da li je sve uklopljeno kako treba

Enterijer
Autor:
POLICE, NAJLEPŠI KUTAK SVAKOG DOMA: Trebaju vam samo četiri dodatka da biste ih uspešno skockali
Foto: Shutterstock

Kupili ste nove police ili ste rešili da sredite one koje već imate, jer deluju pomalo neuredno i pretrpano, ali niste sigurni odakle da počnete? Na pravom ste mestu, jer vam donosimo savete kako da ubuduće izgledaju kao iz časopisa. Pravilna dekoracija polica može ih pretvoriti u mali umetnički kutak, istovremeno dajući prostoru dozu topline. Važno je da se ne pretrpavaju nepotrebnim stvarima, jer se tako gubi njihova funkcionalnost, ali i estetika.

police, enterijer
foto: Shutterstock

Počnite s knjigama

Knjige često nisu samo izvor znanja i odlazak u svet mašte, već i estetski element koji policama daje glavni pečat. Njihovim razmeštanjem na različitu visinu i položaj (ne moraju biti postavljene samo uspravno, već i vertikalno) postižete dinamičan izgled. Nije preporučljivo ređati ih po celoj polici jednu do druge, već u "blokovima", jer prostor između njih treba da diše.

police, enterijer
foto: Shutterstock

Biljke za živost

Kao i u svakom drugom kutku doma, cveće u saksijama predstavlja dodatak koji u prostor unosi svežinu i život. Police nisu izuzetak - njime ćete lako postići dinamiku koja je neophodna za njihovo uspešno stilizovanje. Da li su u pitanju puzavice, koje se obično stavljaju na najvišu policu, ili neka druga vrsta koja se uklapa - izbor je na vama. Samo zapamtite da i sa cvećem treba biti umeren, jer police nisu botanička bašta, a važan deo ovoga su posude u kojima ga držite. Neka budu lepe, keramičke - u njih stavite plastične, u kojima je obično zasađeno.

Policajac, vaza
foto: Shutterstock

Unikatne vaze

Vaze su danas kao umetnička dela, pa ih stavljamo na određena vidna mesta i bez svežeg cveća u njima. Danas je izbor onih neobičnih zaista velik, a birajte one koje se uklapaju sa ostatkom dekoracije i koje će biti u fokusu. Ako želite da stavite tri vaze na policu, izbegavajte one iste veličine - neka svaka bude niža od prethodne.

slike, fotografije
foto: Shutterstock

Fotografije i uspomene

Fotografije su emotivni prikazi vaših uspomena i trenutaka koje želite da podelite jer su, osim vašim, izložene i očima drugih. Postavite ih u odgovarajuće okvire koji nisu kič, stavite ih na policu i gledajte da ih ne bude previše.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs