NARANDŽASTA BOJA SVAKI PROSTOR ČINI ŽIVLJIM I TOPLIJIM: Ovi detalji izgledaju SKUPO I LUKSUZNO, a ne koštaju puno

Uz detalje, ali i glavne elemente u glavnoj boji jeseni, svaki enterijer izgledaće toplije i ušuškanije

Enterijer
Autor:
NARANDŽASTA BOJA SVAKI PROSTOR ČINI ŽIVLJIM I TOPLIJIM: Ovi detalji izgledaju SKUPO I LUKSUZNO, a ne koštaju puno
Foto: Shutterstock

Ako bismo morali da izdvojimo jednu glavnu jesenju boju, to bi svakako bila narandžasta. Gde god se ovih dana okrenete u prirodi, videćete pregršt najlepših nijansi narandžaste koja je u šuškavim gomilama lišća prekrila sve oko nas. Iako je intenzivna i jaka boja, narandžasta je istovremeno i topla. Savršena da pomoću nje oplemenimo enterijer u jesen!

Da li će to biti nijansa koralne, ćilibar-narandžasta ili nežna nijansa breskve, na vama je da odlučite, a mi vam predstavljamo nekoliko jednostavnih, ali prelepih i upečatljivih načina kako da dekorišete enterijer najmoćnijom jesenjom bojom.

soba, Dnevni Boravak
foto: Shutterstock

Narandžasta kao glavna zvezda enterijera

Kako se savršeno slaže sa belom i bež bojom, ako planirate veće investicije u enterijer, a pritom su vam zidovi i drvenarija beli, bež ili u boji drveta, slobodno se možete odlučiti za veći komad nameštaja u narandžastoj boji, poput ugaone garniture, sofe, fotelje ili trpezarijskih stolica.

I kada jesen prođe, uživaćete u moćnoj atmosferi koju u enterijer donosi narandžasta boja. Odlično se slaže i sa zelenom i žutom, pa možete dodati i neki detalj u tim bojama.

Narandžasta boja je simbol pravde, izdržljivosti i uspeha, a biraju je jake i hrabre, ali osećajne osobe

Detalji u boji jeseni

Jasučići, ramovi za slike, podmetači za tanjire, mirišljave sveće, vaze za cveće… Puno je detalja koji će u različitim nijansama narandžaste učiniti vaš dom lepšim i doneti osećaj topline.

Enterijer
foto: Shutterstock

Upečatljivo i autentično

Ako ste smeli i ne bojite se eksperimentisanja, neka narandžasta boja bude vaš izbor za krupne detalje, kao što su masivna lampa, zavese, draperije ili čak zid u narandžastoj boji, koji će oživeti prostor, naročito ako je opremljen pretežno svetlim elementima.

Narandžasta boja u kuhinji

Ova boja je savršen izbor za kuhinju, baš zbog topline koju unosi u prostor. Ipak, zbog svog intenziteta, ona nije idealan izbor za male prostorije, pa ako vam kuhinja nije prostrana i svetla, radije naradžastu boju koristite u dnevnoj sobi.

Romantična spavaća soba uz pomoć narandžaste

Iako je ova jesenja boja suviše intenzivna za spavaću sobu te se ne preporučuje da ona dominira u ovoj prostoriji, dodavanje detalja poput mekog ćebeta ili dekorativnih jastučića u narandžastoj boji stvoriće savršenu, romantičnu, opuštajuću atmosferu.

U galeriji pogledajte još ideja kako da dekorišete dom narandžastom bojom.

1 / 5 Foto: Shutterstock

Bonus video

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs