MOĆNI VOĆNI TRIK

Fleke od voća su prošlost: Uz ove trikove fleke od voća i sokova nestaju kao od šale!

Fleke koje nastanu od svežeg voća ponekad je teško skinuti. Saznajte kako da ih u potpunosti uklonite uz ove jednostavne trikove

Enterijer
Autor:
Fleke od voća su prošlost: Uz ove trikove fleke od voća i sokova nestaju kao od šale!
Foto: Shutterstock

Deca, a i odrasli često zaprljaju odeću voćnim sokom ili voćem, pogoto tokom letnjeg perioda, kada su aktelne maline, breskve, lubenice, kupine...

Mrlje koje nastanu na odeći od ovog voća mogu biti veoma uporne i teške za otklanjanje. Ali, postoje jednostavni trikovi koji će mrlju u potpunosti skinuti.

Jedan način da uklonite mrlje od voća je mešavina limunovog soka i alkoholnog sirćeta u razmeri 1:1. Mešavinu sipajte na tufer i nanesite na fleku i ostavite nekoliko minuta da odstoji, a zatim ubacite u mašinu za pranje veša i operite.

Drugi način jeste da fleku pospete solju, ostavite da odstoji malo, a zatim isperete hladnom vodom. Nakon toga isflekanu stvar operite toplom vodom i detrdžentom za pranje veša ili u mašini.

Još jedan način da uklonite fleku od voća je da isflekano mesto natopite i istrljate lagano mešavinom alkohola i vode u odnosu 3:1.

Jedna od mogućnosti i je i soda bikarbona koju treba utrljati u fleku i ostaviti da deluje nekoliko sati, a zatim operite stvar u veš mašini.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs