DA LI KRALJEVSKE DADILJE VODE ŽIVOT IZ SNOVA ILI PAKLA: Nećete verovati šta je sve potrebno da biste dobili ovaj posao

Dadilja dece u kraljevskoj porodici ne može da bude svako, dokaz je majka princeze od Velsa koja nije prihvaćena za tu ulogu, a što je bila ćerkina želja, umesto toga na to mesto je došla visoko školovana i obučena žena

Porodica
DA LI KRALJEVSKE DADILJE VODE ŽIVOT IZ SNOVA ILI PAKLA: Nećete verovati šta je sve potrebno da biste dobili ovaj posao
Foto: Profimedia

Rad za kraljevsku porodicu je tako retko i intrigantno iskustvo. Naročito biti dadilja, one imaju posebnu ulogu, brinući o kraljevskoj deci kako unutar tako i van palate. Uprkos privlačnosti ovog posla i snova o bliskoj saradnji sa slavnim ličnostima i članovima kraljevske porodice, njihovi životi nisu uvek tako glamurozni. Dadilje moraju čuvati sve u vezi sa svojim kraljevskim iskustvima kao strogo čuvanu tajnu. Njihovi životi nisu uvek med i mleko. Evo kratkog uvida u život dadilje...

To je veoma zahtevna pozicija, da biste bili kraljevska dadilja, morate biti potpuno posvećeni poslu. Ovo zahteva mnogo više nego prosečni od 9 do 5 kancelarijski posao. Postoje i druge dužnosti koje čovek mora da obavlja u službi. Osim što čuvaju decu, dadilje se brinu i o kućnim ljubimcima u porodici. Oni su i domaćice i kuvari. Jednom kada je dadilja izabrana da radi za kraljevsku porodicu, često nastavljaju da služe kući sve do penzije.

dadilja kraljevske porodice
foto: Chris Jackson / AFP / Profimedia

Biti dadilja za kraljevsku porodicu je zaista težak posao. Dokaz su nam vesti koje su punile naslovnice iz 2017. godine kada je dadilja dala otkaz zbog prezahtevnog posla. Dadilja je radila za princa Vilijama i Kejt Midlton i, uprkos činjenici da je zarađivala 40.000 dolara godišnje, zajedno sa smeštajem unutar zidova palate, zahtevi njenog statusa uzimali su previše danka. Dakle, dala je otkaz.

Jedan od najzahtevnijih delova posla dadilje kraljevske porodice je činjenica da morate da žrtvujete svoj privatni život. Tako je, dadilja je pozicija sa punim radnim vremenom koja zahteva da odustanete od sopstvene porodice. To je samo zato što kraljevska porodica želi dadilju koja je posvećena svom poslu i ulaže sve svoje napore da služi. Naravno, ako živite u Palati 24/7, nema ni vremena van vaših obaveza za išta drugo.

Dadilje su takođe u obavezi da se zavetuju na tajnost. Da je dadilja imala bilo kakav privatni život, bilo bi prilično teško sakriti informacije od supružnika ili druge voljene osobe. I naravno, uvek postoji pitanje tabloida koji pokušavaju da dobiju svoju goruću vest. Poslednja stvar koju dadilja želi je da bude pod lupom. Upravo iz ovih razloga Kraljevska porodica bira one koji su slobodni i nemaju svoju decu.

Kada se brinete o nasledniku trona, ne možete da dolazite i odlazite kako želite. Posao nije uobičajena pozicija u uobičajnim vremenskim okvirima. Kraljevske dadilje su obavezne da budu dežurne 24/7 da bi se brinule o deci. Kao takve, dadilje žive u Palati da bi danonoćno bile tu za decu. Ako sanjaju ružan san, tu su. Ili čak samo za ponoćnu užinu.

dadilja kraljevske porodice
foto: Chris Jackson / AFP / Profimedia

Biti kraljevska dadilja zahteva apsolutnu i ne podeljenu pažnju kada brinete o deci. Dadilje oblače, hrane i tu su za decu i svaku značajnu prekretnicu u njihovom životu. One su čak obavezne da nauče bebe kako da puze, hodaju, pričaju, ali su u obavezi i da osiguravaju da roditelji ne budu izostavljeni i da dožive prve korake i prve reči svog deteta.

Nije jednostavan zadatak odgajati kraljevsku decu i ne može svako da stavi svoje ime u šešir i bude izabran. Dadilje koje služe kraljevskoj porodici prolaze kroz godine obuke da bi se kvalifikovale. Samo da bi bile razmotrene za posao, kraljevske dadilje prolaze kroz najmanje tri godine intenzivne obuke, kao i formalnu obuku samo da bi dobile intervju.

Mnoge dadilje koje služe kraljevskoj porodici su diplomci Norland koledža. Norland College je elitna akademija koja oblikuje dadilje iz visokog društva. Na ovaj način kraljevska porodica može biti sigurna da će koju god dadilju da izaberu biti dobro obučena i pripremljena za zahteve pozicije.

Jedan ot tih zahteva je pratnja dece gde god da idu. Naravno, putovanje na daleke destinacije može zvučati kao odlična ideja. Možda ćete moći da podignete noge i opustite se. Ali za kraljevske dadilje, putovanje sa porodicom je sve samo ne odmor.

Doduše, dadilje upoznaju neke prilično istaknute ljude. Međutim, ovi susreti ne traju dugo. Ako imaju sreće, mogu da se motaju oko 40 minuta. I naravno, oni takođe vide mnogo sveta o kome mnogi od nas samo sanjaju. Ali oni rade sve vreme dok su tamo. Kraljevske dadilje nemaju priliku da odlutaju u razgledanje.

dadilja kraljevske porodice
foto: Chris Jackson / AFP / Profimedia

Marija Boralo je staratelj troje dece princa Vilijama i Kejt Midlton. Svako će vam reći da je imati troje dece za čuvanje težak posao. Međutim, srećom, ona nije jedina koja pazi na kraljevsku decu. Ona je samo deo velikog tima.

Osim njihove dadilje Marije, princ Luis, princeza Šarlot i princ Džordž imaju celo osoblje koje brine o njima. Osoblje se obično sastoji od kuvara, osoblja za čišćenje, medicinskih sestara, publicista i tima obezbeđenja koji brine o njima.

Kada je u pitanju čuvanje dece, dadilja mora biti čvrsta. Ovo osigurava da se deca najbolje ponašaju, posebno pred obožavateljima i subjektima koji ih obožavaju. Ali postoji jedan oblik kazne koji apsolutno nije dozvoljen. Dadilje koje rade za kraljevsku porodicu ne smeju ni pod kojim okolnostima da fizički ukoruju decu.

Ako je dadilja primećena kako primenjuje fizičko kažnjavanje kao što je batinanje, ona biva otpuštena na licu mesta. Prema popularnoj izreci u Norlandu, dete nikada nije nevaljalo, samo ponašanje koje pokazuje.

Biti odgovorna dadilja ne znači samo držati decu u gustom rasporedu. Za Mariju Borallo, to uključuje mnogo vremena na otvorenom, dopuštajući deci da ponekad budu deca.

Bilo da pada kiša ili sunce, Marija se stara da se deca zabave. Ona im dozvoljava da se uprljaju i voze bicikle baš kao normalna deca. I baš kao i normalna deca, odlaze na spavanje odmah u 19 časova. Probaju i novu hranu kako ne bi postali izbirljivi.

Pored svega veoma je bitno da dadilje koje rade za kraljevsku porodicu moraju dokazati da vole decu o kojima brinu. Kraljevska porodica želi da osigura da njihova deca budu voljena do kraja kao i svaki drugi roditelj i da dadilje nisu u njoj samo zbog pogodnosti položaja.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs