ŠTA JE KAMILA PROŠLA DA BI POSTALA KRALJICA SUPRUGA: Izmenjala je titula ne zna im se broj, a NJENA želja se ostvarila

Ona je uspela u životu da se izbori za svoju ljubav i od ljubavnice nije postala samo supruga već kraljica

Celebrities
ŠTA JE KAMILA PROŠLA DA BI POSTALA KRALJICA SUPRUGA: Izmenjala je titula ne zna im se broj, a NJENA želja se ostvarila
Foto: Chris Jackson / AFP / Profimedia

Kamila je rođena jula 1947. kao prvo dete i ćerka Brusa Šanda i njegove supruge Rosalind Kjubit. Detinjstvo je provela u Lejnsu, porodičnoj seoskoj kući u Plumptonu, u Istočnom Saseksu i u drugom domu porodice u Južnom Kensingtonu. Tokom detinjstva postala je strastveni čitalac. U mladosti je naučila kako da jaše ponija pridruživši se kampovima Poni kluba. Prema njenim rečima, detinjstvo je „bilo savršeno u svakom pogledu”.

Sa pet godina, Kamila je poslata u Dumbrels, školu za zajedničko obrazovanje u selu Dičling. Napustila je Dumbrels sa 10 godina da bi pohađala školu Kueen's Gate u South Kensingtonu. Njeni drugovi iz razreda u Kraljičinoj kapiji, poznavali su je kao "Mila", a opisivali su je kao devojku "unutrašnje snage" koja odiše "magnetizmom i samopouzdanjem".

Sa šesnaest godina otputovala je u inostranstvo da bi pohađala završnu školu u Švajcarskoj. Nakon što je završila kurs u Švajcarskoj, donela je sopstvenu odluku i otputovala u Francusku da šest meseci studira francuski i francusku književnost na Univerzitetu u Parizu.

Kamila Parker
foto: Profimedia

1965. godine postala je debitantkinja u Londonu zajedno sa još 311 mladih ljudi iz društva te godine. Njeni roditelji su organizovali zabavu u njenu čast povodom ovog događaja. Kamila se udala za gospodina Endrua Parker-Boulsa 1973. U braku je rodila dvoje dece pre nego što se razvela 1994.

Doduše, Kamila je povremeno bila u romantičnoj vezi sa Čarlsom, princom od Velsa, trenutno poznatim kao Kralj Čarls III, pre, ali i tokom njihovih prvih brakova.

Par se konačno venčao u aprilu 2005. godine na građanskoj ceremoniji, nakon koje je usledila služba molitve i posvećenja engleske crkve u kapeli Svetog Đorđa u Vindzoru. Nakon venčanja, Kamila je legalno stekla titule svog novog muža. Tako da je pravno u to vreme bila princeza od Velsa, vojvotkinja od Kornvola, vojvotkinja od Rotseja, grofica od Kerika i baronica Grinvič.

Kamila Parker
foto: WPA-Pool/ MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Međutim, iz poštovanja prema sećanju na Dajanu, princezu od Velsa i njene sinove, ona je izabrala da ne koristi titulu princeze od Velsa, već je umesto toga koristila drugu najvišu titulu svog muža, vojvodu od Kornvola, što je ujedno i titula koju je nosio najduže.

Početkom februara 2022. Kraljica Elizabeta II je u pismu naciji povodom početka njenog platinastog jubileja iznela svoje želje, da želi da tadašnja vojvotkinja od Kornvola bude poznata kao Kraljica supruga, kada dođe vreme za to.

Kamila Parker
foto: Hugo BURNAND / AFP / Profimedia

Njene želje su se ostvarile po njenoj smrti i stupanju sina na mesto kralja Čarlsa III u septembru 2022. Trebalo bi da bude krajnje jasno da iako je Kraljica Kamila supruga ili supruga kralja Čarlsa III, supruga nije deo njene titule. Supružnica je njen položaj u porodici koji precizira da ona nije vladajući monarh u čije ime se formira vlada, već je žena ili supruga vladajućeg Suverena. Stoga, kao što je to bilo za svaku drugu suprugu vladajuće Suverene, ispravan način da joj se obraćate je sa Njeno Veličanstvo Kraljica.

Početkom maja 2023. Njegovo Veličanstvo Kralj Čarls III krunisan je zajedno sa svojom kraljicom u Vestminsterskoj opatiji.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs