NAPRAVITE PRIRODNO SREDSTVO OD 2 SASTOJKA I STAVITE GA U RERNU PREKO NOĆI: Ujutru ćete svu masnoću očistiti ZAČAS

Najlakši način za čišćenje rerne po tvrdnjama mnogih prirpadnica lepšeg pola je pred vama!

Porodica
16:28h Autor:
NAPRAVITE PRIRODNO SREDSTVO OD 2 SASTOJKA I STAVITE GA U RERNU PREKO NOĆI: Ujutru ćete svu masnoću očistiti ZAČAS
Foto: Shutterstock

Uz prirodno sredstvo za čišćenje od sode bikarbone i sirćeta možete zaboraviti sa ribanje rerne satima! Prema rečima iskusnih domaćica, ova tečnost sve naslage masnoće skida vrlo brzo i efikasno.

Soda bikarbona je, zapravo, natrijum-bikarbonat, a u kombinaciji sa alkoholnim sirćetom čini da uspešno „manipulišemo“ molekulima. Soda je sasvim suprotna od sirćeta, iako je oštrija od njega, i deluje tako što „rastvara organsku materiju“, kaže profesorka hemije na Državnom univerzitetu u Oregonu Mej Niman.

Soda Bikarbona
foto: Shutterstock

Sirće i soda bikarbona se nalaze na suprotnim stranama pH skale, odnosno mere koliko je neka supstanca kisela ili bazna. Kao bazna, soda bikarbona rastvara organska jedinjenja koja čine prljavštinu, masnoću i sl, a mineralna struktura njenih čestica obezbeđuje nežno čišćenje bez ogrebotina.

Kao kiselina, sirće dalje razlaže minerale, a kombinovanje ovih sastojaka daje neverovatne rezultate! Kada se soda bikarbona pomeša sa sirćetom, kiselina razgrađuje sodu bikarbonu, oslobađajući gas ugljen-dioksida, koji pomaže da se nečistoća u potpunosti ukloni.

rerna
foto: Shutterstock

Kako napraviti sredstvo za čišćenje rerne od sode bikarbone i sirćeta?

Sastojci:

  • pola šoljice sode bikarbone
  • jedna kašika deterdženta za pranje sudova
  • malo vode
  • kašika sirćeta

Sjedini sve sastoje i dobro promešati.

Način korišćenja:

Nanesite ovu smesu na zidove rerne i ostavite da deluje preko noći. Sutradan samo uzmite krpu i brišite rernu sve dok ne uklonite mešavinu u potpunosti, a zatim je prebrišite krpom natopljenom sirćetom.

Stil / Krstarica

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs