TAŠTA OGNJENA AMIDŽIĆA JE NALEPŠA DOKTORKA U SRBIIJI: O njenom ZAVODLJIVOM izgledu u 66. godini svi bruje, kao BOMBA je

Majka devojke Ognjena Amidžića, sa kojom čeka prinovu, jednaje od najuspešnijih doktorki kod nas, a mnogi kaži da Mina neodoljivo podseća na nju.

Porodica
19:23h Autor:
TAŠTA OGNJENA AMIDŽIĆA JE NALEPŠA DOKTORKA U SRBIIJI: O njenom ZAVODLJIVOM izgledu u 66. godini svi bruje, kao BOMBA je
Mina Naumović i Ognjen Amidžić, Foto: Printscreen Instagram - callmenaumi

Iako se mnogo spekuliše o izgledu nove izabranice voditelja Ognjena Amidžića - Mine Naumović, genetika pokazuje da potiče iz porodice u kojoj dame krasi neverovatna lepota, ali i obrazovanje. Naime, njena majka je istaknuta doktora koja u 7. deceniji izgleda zadivljujuće! Osim zanosnih plavih očiju, prelepog osmeha i bujne kose, ovu fenomenalnu ženu krasi impozantno znanje, a u svom poslu je jedna od najboljih.

Prim. prof. dr sc med. Zora Naumović diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu 1983. godine to sa prosečnom ocenom 9,66.

Osam godina kasnije završava specijalizaciju iz interne medicine sa čistom desetkom, a potom 1997. i magistarske studije iz kardiologije. Međutim, ni tu se nije zaustavila, već je 2002. supspecijalizirala kardiologiju, a iste godine Ministarstvo zdravlja dodeljuje joj zvanje primarijusa.

Kruna njene akademske karijere bila je odbrana doktorske disertacije “Prognostički značaj varijacije srčane frekvencije u bolesnika sa srčanom insuficijenijom” Na Medicinskom fakultetu u Beogradu 2007. pod mentorstvom prof. dr Zorane Vasiljević, čime stiče zvanje doktora medicinskih nauka iz oblasti kardiologije. I posle završenih studija, nastavila je da se usavršava u Engleskoj i Nemačkoj.

Član je Srpskog lekarskog društva i Lekarske komore Srbije, Udruženja kardiologa Srbije, kao i mnogih drugih prestižnih svetskih udruženja. Osim toga, nosilac je više naučno-istraživačkih projekata.

Nakon rada u Zdravstvenom centru“ Dr Laza K. Lazarević“ u Šapcu, gde je bila šef Koronarne jedinice, a zatim i pozicije načelnika Poliklinike u Specijalnoj bolnici za bolesti srca i krvnih sudova Ostrog u Beogradu, početkom maja 2015. dugogodišnje kliničko iskustvo krunisala otvaranjem svoje privatne internisticko-kardioloske ordinacije.

Doktorka Zora Naumović je tokom svog dugogodišnjeg rada stekla izvanredno iskustvo kako u zbrinjavanju životno ugroženih bolesnika u koronarnoj jedinici, tako i u ambulantno polikliničkom radu.

Poznata je kao pobornik zdravog načina života, vraćanja prirodi u najširem smislu te reči, pa samim tim primarno prevenciji kardiovaskularnih oboljenja. Ali, ono što je posebno izdvaja, jeste holistički i individualni pristup lečenju svakog pacijenta, što je široj javnosti poznato kroz brojne edukativne članke i nastupe u različitim sredstvima informisanja.

Sa druge strane, o njenog ćerki Mini, koja se oprobala u ulozi voditeljke u emisiji čiji je domaćin njen partner Ognjen Amidžić, se veoma malo zna. Trudi se da privatni život strogo skriva od očiju javnost, te se može naslutiti po objavama na Instagramu da voli da putuje i obilazi luksuzne destinacije, kao i da provodi vreme sa prijateljima, a sa vremena na vreme objavi i sliku sa mamom, odnosno ženom kojoj se najviše divi, kako ponosno ističe.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs