"KAD MI NE IDE POTRAŽIM POMOĆ PSIHOLOGA" Danijela Dimitrovska ne krije da joj je porodica najveća podrška i oslonac

Danije Dimitrovska mnogo radi, mnogo putuje, mediji je prate u stopu i svi se slažu da je lepša nego ikad.

Celebrities
10:48h Autor:
"KAD MI NE IDE POTRAŽIM POMOĆ PSIHOLOGA" Danijela Dimitrovska ne krije da joj je porodica najveća podrška i oslonac
Danijela Dimitrovska, Foto: Privatna Arhiva

Danijela Dimitrovska, lepa Požarevljanka, nije samo žena čijoj se lepoti dive kod nas i u inostranstvu. Ostvarila je svoje snove najpre kao manekenka, a onda i kao vlasnica i menadžerka svoje firme "Models Inc". Ova divna žena u fokusu je javnosti nakon razvoda od voditelja Ognjena Amidžića. Kao i bivši suprug, zadržala je dostojanstvo nakon prekida desetogodišnjeg braka. Mirno živi sa svojim sinom, a na pitanja o novoj vezi s bivšim fudbalerom Jevremom Kosnićem ne želi da odgovara.

Poslednjih meseci izdvajate se kao uzor ženama kako treba negovati kožu i naneti šminku. Portali prikazuju kako to radite. Stiče se utisak da nikad nije bilo potrebno toliko preparata da se postigne "nevidljiva šminka". Slažete li se?

- Što se tiče preparata koji bi trebalo da čine negu ili tu "nevidljivu šminku", ne bih rekla da je potrebno suviše takvih preparata. To zavisi od vaše unutrašnje energije, načina na koji se hranite, koliko tečnosti unosite, da li ste fizički aktivni, jeste li srećni i zadovoljni u životu... Kad je sve to kako treba, ako ste disciplinovani i vodite računa, onda su svi ostali preparati vezani za šminku i kozmetiku - minimalni. Iskreno, nisam saglasna da je potrebno mnogo šminke za nevidljivi mejkap. Kod mene se sve to svede na korektor, malo rumenila i maskare, uz jedan dobar sjaj ili ruž za usne.

Danijela Amidžić
foto: Privatna Arhiva

Do pre nekoliko godina žene su koristile SPF kreme najviše leti, kako bi se zaštitile od jakog UV zračenja. Sada se preporučuju tokom cele godine, a cene tih krema nisu niske. Bez toga se, kažu, ne može. Kako pomiriti budžet i brigu o zdravlju?

- Takvih proizvoda ima puno i izbor je zaista veliki. Nisam uvek za to da cena opravdava kvalitet, što znači da treba isprobati različite proizvode. Takođe, to zavisi od tipa kože. Ne mora da znači kako će preparat koji meni pomaže pomoći vama ili nekom drugom. Treba probati, i naglašavam da nije sve u ceni takvog proizvoda. U nekim situacijama zaista je tačno da su skuplji proizvodi kvalitetniji, ali ne nužno. Ja s vremena na vreme promenim kremu, odnosno SPF, zato što se koža prezasiti. Bitnije je koliko prija mojoj koži nego koliko košta.

Šta je ono najzdravije što radite za kožu lica i tela?

- To su definitivno ishrana i unos tečnosti. Sauna je takođe bitan faktor ukoliko postoji mogućnost da odlazite tamo jednom ili dva puta nedeljno. Odlično je, jer je to jedna vrsta detoksikacije celog organizma. Jedem dosta voća i povrća, volim da pijem čajeve i stalno ih menjam. Najzad, tu je i kvalitetna nega.

Danijela Amidžić
foto: Privatna Arhiva

Imate li neki recept kako doći do zdrave hrane kada je skoro sve što jedemo lošeg kvaliteta?

- Nađem na selu one koji proizvode organsku hranu, naručim unapred povrće, meso i podelim ga na dane i obroke. Kad imam vremena, sama umesim hleb, ručno. Ne pričam ja da se svakog dana jedu losos i biftek. I s malim budžetom, u teškim vremenima, morate da se informišete kako biste jeli zdravo.

Imali ste stav da lepota dolazi najpre iznutra, a onda spolja. Teško da bi se mogao napraviti takav tutorijal, uputstvo kako zračiti iznutra. Šta je vama pomoglo?

- Uvek govorim da lepota dolazi iz unutrašnjosti našeg bića. Sve je to stvar energije, harizme i trenutnog zadovoljstva, stanja kako se osećate. To je glavno. Sve ostalo dolazi kao nadogradnja i dodatni sjaj. Pored ishrane i nege, jako je važno da li ste ispunjeni. Da li je to karijerno, poslovno, privatno, kroz porodicu, partnera, ljubav, prijatelje - vi najbolje znate. To je srž. I naravno da može da se napravi tutorijal za sve. Mislim da se o tome dosta i priča u poslednje vreme. Veoma je važno da osetimo potrebu i da popričamo s nekim, odemo kod psihologa. Ja to isto radim, imam ljude s kojima porazgovaram. Život je prosto takav, postoje usponi i padovi... To je sve normalno i potrebno nam je dodatno gorivo da nas pogura kad nam ne ide.

Danijela Amidžić
foto: Privatna Arhiva

Uvek rado govorite o braku svojih roditelja, koji traje skoro četiri decenije, ističete koliko je to divno. Po vama, zašto brakovi starijih generacija duže traju, odakle taj sklad?

- Zaista im se divim i ističem ih kao primer i uzor što se bračnog života tiče. Opet, ne kažem da je to idiličan odnos. Život vas iznenadi nekim neprijatnim situacijama i okolnostima. Ali bitno je da se ljudi drže zajedno, da imaju razumevanja, budu podrška jedno drugom, a to su upravo moji roditelji. Naglašavam da smo rasli tokom devedesetih i da smo prošli kroz razne situacije i izazove. Važno je samo da se porodica drži zajedno i da ima isti cilj. Kad je tako, onda je zajednica jaka i uspeva. Majka i otac su mi inspiracija, gledam ih, učim od njih, životni su mi uzori.

Imate li još uvek pomoć roditelja da budu s vašim desetogodišnjim sinom Matijom kad ste odsutni, ili pomoć sestre Ivane?

- Što se tiče moje organizacije, imam stvarno veliku podršku i prijatelja, i roditelja, i sestre. Mi smo jedna velika porodica. Uskačemo jedni drugima kad god zatreba. Stekla sam velike oslonce u svom okruženju i veoma sam zahvalna na tome.

Danijela Amidžić
foto: Privatna Arhiva

Ulazimo u vreme godišnjih odmora. Nakon tolikog posla šta planirate, kuda biste voleli da odete?

- Mnogo volim leto, radujem mu se. Pošto je u Beogradu lošije vreme, iskoristila sam priliku da dođem malo do Crne Gore. U Budvi sam, malo radim, a malo uživam. Volim da budem ovde i moje leto će biti fokusirano na Budvu. Uskoro planiram da s prijateljima dođem ovde na jedan baš onako ful odmor, bez posla i s Matijom, naravno. Radujem se unapred!

Stil.rs/Ljilja Jorgovanović

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs