"IMAO SAM POLOVNE SKIJE I JABUKU ZA VEČERU": Majka DINE MERLINA je posuđivala novac pa mu nešto žestoko zamerila

Majka Dina Merlina je bila skromna žena koja se žrtvovala za celu porodicu

Porodica
13:14h Autor:
"IMAO SAM POLOVNE SKIJE I JABUKU ZA VEČERU": Majka DINE MERLINA je posuđivala novac pa mu nešto žestoko zamerila
Dino Merlin, Foto: preentscreen/Youtube

Dino Merlin je čovek koji je postigao veliki uspeh u šou biznisu. Ovih dana se priča o tome kako je Arenu "napunio" čak četiri puta.

Put do uspeha je bio trnovit

Biografija Dina Merlina je istovremeno i svedočanstvo o burnom životu Balkana, u kojem postoje i neke lepe veze, one koje se osete kroz muziku i odnos publike prema zajedničkim muzičkim zvezdama.

Odrastao je u siromaštvu

Dino Merlin rođen je 12. septembra 1962. godine u Sarajevu, a pravo ime mu je Edin Dervišhalidović. Lična priča Dina Merlina duboko zrači tugom, izazovima i trijumfom. Rodio se u skromnoj porodici, kada je imao samo pet godina otac ih je napustio, odrastao uz majku. S obzirom na finansijske poteškoće, veoma rano je započeo da radi, čak u fabrici, dok je muzika uvek bila njegova strast, s posebnim naglaskom na gitaru.

Dino Merlin
foto: ATA Images / Antonio Ahel

Intimni detalji njegovog života su retki, umesto toga, sve što ga muči pronalazi izlaz kroz stihove svojih pesama. Iako retko govori o privatnom životu, jednom je prilikom priznao da je svom ocu oprostio napuštanje, ali da to ne znači da je zaboravio.

Odnos sa majkom bulom

"Moj otac je bio stolar, a majka bula, odnosno muslimanska sveštenica. Imao sam teško detinjstvo: otac je napustio porodicu kad je meni bilo sedam, a mojoj sestri Amini pet godina. Mama se trudila da nam da sve što je bilo u njenoj moći, tako da ipak nismo previše oskudevali. Imao sam bicikl, polovne skije i jabuku svake večeri pre spavanja, što je, zapravo, dosta. Mnogi u ono doba nisu imali ni to", rekao je Dino Merlin za Informer.ba.

Posuđivala je novac

Njegova majka, otvoreno je priznao, uživala je poseban status u društvu. Često je pozajmila novac od drugih da bi pomogla nekom drugom. Iako je odrastao bez očinske figure i ljubavi, bio je primoran da nauči kako da živi s tom činjenicom. Ipak, prema svojoj majci osećao je večnu zahvalnost.

Dino Merlin
foto: preentscreen/Youtube

S obzirom na to da nije imao potpunu porodičnu strukturu tokom odrastanja, sada čuva svoju novu porodicu kao najdragoceniji deo svog života. U priči "Sredinom," Dino se priseća kako njegova majka nije bila oduševljena kada je saznala da njen sin želi da se posveti muzici. Umesto toga, kao i svaka druga majka, maštala je da će njen sin postati inženjer.

"Ja nisam imao blagoslov od svoje porodice kad sam počeo da se bavim ovim poslom. Moja majka nikad nije bila srećna sa mojim izborom, uvek je mislila da treba da budem inženjer ili neki fini građanin s kravatom koji radi od sedam do tri. Ali majka je majka. Tako da mi je pomogla da kupim novu gitaru, misleći da će ta moja gitara svirati jedno leto i da će to brzo proći. Mene je to jako vezalo i sve više sam svirao".

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs