MERLINOVA MAJKA BULA NIJE BILA ODUŠEVLJENA KADA SU MU NA BAJRAM DOŠLI ČOLA I BREGA: Uvredila ih je jednom rečenicom

Majka mu je, ne krije, bila omiljena u društvu, ali mu se jedna njena anegdota nije svidela

Celebrities
10:13h Autor:
MERLINOVA MAJKA BULA NIJE BILA ODUŠEVLJENA KADA SU MU NA BAJRAM DOŠLI ČOLA I BREGA: Uvredila ih je jednom rečenicom
Dino Merlin, Foto: preentscreen/Youtube

Dino Merlin rođen je 12. septembra 1962. godine u Sarajevu, a pravo ime mu je Edin Dervišhalidović.

Često na internetu kruže tvrdnje da je završio medresu, ali je sam umetnik demantovao ovu informaciju u jednom od retkih političkih intervjua koje je dao za "Nedeljnik". U tom intervjuu, Dino Merlin je naglasio da ta tvrdnja nije tačna, objasnivši da se ova netačna informacija može vezati za činjenicu da je njegova majka bila bula, odnosno vjerska službenica.

Dino Merlin
foto: Facebook / Dino Merlin

"Verovatno se to često spominje jer je moja majka bila bula, odnosno verska službenica. A ne znam zašto bi religija i umetnost isključivali jedno drugo. Nisu li oboje stvar duha? Umetnost je spojena sa svim drugim sferama duha. Sve zavisi od izbora koji stoji pred nama", istakao je Dino Merlin.

Majka mu je, ne krije, bila omiljena u društvu. Često je znala posuđivati novac od drugih, da bi nekom drugom pomogla. Iako je rastao bez očinske figure i ljubavi, morao je da nauči da živi s tom činjenicom, no, majci duguje večnu zahvalnost. Upravo zbog toga što nije imao kompletnu porodicu sada svoju čuva kao oči u glavi. U priči “Sredinom” Dino se priseća kako majka nije bila oduševljena saznanjem da joj se sin želi baviti muzikom, već je, kao uostalom i svaka druga majka, sina radije u budućnosti videla kao inženjera.

Iz tog perioda predratne Jugoslavije ostala je i jedna zanimljiva anegdota koja govori o majčinim stavovima. Naime, Dino Merlin je otkrio da njegova majka nije bila oduševljena kada su im na Bajram u kuću došli Goran Bregović i Zdravko Čolić.

Dino Merlin
foto: Kurir/ Dragan Kadić

"Rado se sećam te anegdote, koja mi tada nije bila ni draga, ni kao anegdota. Iako potpuno razumem svoju majku. Trudila se meni i mojoj sestri bude i otac i majka, da nas izvede na pravi put, a umetnici su uvek važili za vetropire koji žive od danas do sutra, a ona je za nas oboje želela siguran i ugledan posao. Kao što svaki roditelj želi za svoje dete. Kad sam joj ponosno predstavio naše goste, Čolu i Bregu, ona je samo kratko prokomentarisala: Šejtani (vragovi), kao i ti", otkrio je Dino Merlin u ovom zanimljivom intervjuu za Nedeljnik.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs