MAĆEHA I OTAC SU ZAHTEVALI DA URADIM DNK TEST ZA SINA: Kad sam čuo razlog, umalo se nisam SRUŠIO, a onda je usledio OBRT

Svađe sa rodbinom postale su svakodnevica društva u kojem živimo, a gotovo da ne posoji osoba koja nekada nije imala sukob sa familijom.

Porodica
18:32h Autor:
MAĆEHA I OTAC SU ZAHTEVALI DA URADIM DNK TEST ZA SINA: Kad sam čuo razlog, umalo se nisam SRUŠIO, a onda je usledio OBRT
Foto: Shuterstock

Gospođa Anja (57) otrkila je da već šest godina ne razgovara sa pet godina mlađom sestrom, a leđa su joj okrenuli i zet, te nećaci i njihove porodice, a razlog je neverovatan.

"Bila sam na vikendici na selu koju sam roditelji ostavili u zajedničko nasledstvo. Suprug i ja poveli smo još dva para, založili smo vanjski kamin, peklo se, pilo se, a kako je već bila kasna jesen, grejali smo se uz vatru tokom cele noći i potrošili smo sve cepanice koje je zet pripremio. Onda smo zaboravili smeće na odlasku, pa su sve razvukle seoske mačke i na kraju koliko sam saznala došli i miševi", otkrila je ona u ispovesti za Moje vrijeme.

žena, Tužna žena, Starija žena
foto: Shutterstock

Kako priča nadalje, kad je njena sestra vikend posle nje došla na vikendicu, zvala ju je usled blagog živčanog sloma. "Izgovorila mi je takve uvrede, da je to strašno. Govorila mi je da sam parazit, nesposobna, neodgovorna, bez imalo mozga, da je njoj mene i mog iskorištavanja i gledanja samo na sebe dosta i da ona tu stavlja tačku".

Od tada se više nisu čule, a u gradu se nemaju gde ni sresti, jer ne žive blizu. "Mislim da je to u ovim našim godinama nešto prestrašno, tako okrenuti leđa, a zbog čega? Da su nam roditelji živi, možda bi nas i pomirili jer su oni održavali okupljanja nedjeljom, za praznike i rođendane, ali ovako, nema šanse. Ona je mene precrtala, a sada već i ja nju, jer me previše to bilo pogodilo i gotovo mi načelo zdravlje. Ne idem više ni na vikendicu, neka uživa sama tamo", rekla je.

Ovakve, naizgled banalne, svađe nisu retke u porodicama. I često su povod otuđenju najbližih krvnih srodnika koji s vremenom i zaborave zašto su se posvađali, ali neguju zavadu, ponekad čak i do kraja života. O tome svedoče brojne ispoviesti na platformi Quora od kojih ćemo preneti neke.

Sine, tvoj sin nije tvoj

"Tata mi je rekao da maćehu moram prihvatiti kao jednaku svojoj pravoj majci. Spomenuo mi je u to vreme i da bih se trebao razvesti od supruge te mi ponudio pomoć pri plaćanju suda i alimentacije. O čemu se radi shvatio sam kad mi je maćeha rekla neka napravim DNK test da potvrdim da je moj sin stvarno moj, jer je riđokos, a ja i moja žena nismo", izjadao se jedan od učesnika rasprave na Quori na temu prekinutih bliskih odnosa.

"Pitali su me jesam li siguran da je moje dete – moje. Govorili su mi da ne liči na mene. Kad sam ih pitao misle li da moja supruga švrlja okolo, maćeha je rekla da to radije ne bi izgovorila naglas, ali da ona takve žene zna!, naveo je u ispovesti.

"Neću ulaziti u detalje o ostalim stvarima koje su nam radili jer bi to trajalo predugo. No, svi s kojima sam razgovarao o toj situaciji slažu se da je najbolje da odu iz mog života. I jesu, jer sam ih precrtao. Žalosno je da jedan otac to pokušava napraviti vlastitom odraslom detetu", otkrio je.

Uvrede bez zadrške

Potom je svedočila žena koja je opisala zašto ne razgovara sa tetkom i njenom porodicom. "Usvojena sam i odrasla sam u predivnoj porodici, otac i majka su me voleli, kao i ja njih. Mom tada već starijem ocu bio je dijagnosticiran rak mozga i dao mi je punomoć da donosim sve medicinske i finansijske odluke u njegovo ime jer je znao da ću poštovati svaku njegovu želju."

"Imao je sestru koja je kontrolisala i manipulisala svom braćom i sestrama, ali ne i s njim jer je on bio najstariji i povukao se prvom prilikom od svih obiteljskih drama. Kad je moja tetka saznala da je moj otac mene zadužio za brigu o njemu, a ne nju, ljutito me nazvala i rekla da mu nisam prava ćerka, već da sam mu ćerka samo na papiru. Dodala je da mi je dao punomoć samo zbog toga jer nije imao izbora!"

"Polako sam joj poklopila slušalicu i nastavila joj dopuštati da posećuje mog oca, ali sam je držala na oku da nešto ne ukrade. Na dan njegove sahrane otišla sam do nje i rekla joj da više nemamo niti jednu dodirnu tačku i da više ne želim nikakav kontakt s njom ili s bilo kim s njene strane porodice. Rekla sam joj da ću nazvati policiju, ako mene ili moju ćerku bilo ko njen nazove, posjeti ili krene uhoditi. Nikada više nisam čula ni videla nikoga od njih. To je najbolja odluka koju sam ikada donela! Držite toksične članove porodice podalje od svog života!" zaključila je.

(Stil/ Moje vrijeme)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs