ŠOKANTAN SUNOVRAT ČUVENE MOĆNE PORODICE: Bio cenjen, a ubio ženu i sina, prošao bi NEKAŽNJENO da je ostao tajan 1 DETALJ

Bio je čuveni advokat koji je posedovao veliku moć i divnu porodicu, a onda je sam od svog života napravio pakao!

Porodica
18:18h Autor:
ŠOKANTAN SUNOVRAT ČUVENE MOĆNE PORODICE: Bio cenjen, a ubio ženu i sina, prošao bi NEKAŽNJENO da je ostao tajan 1 DETALJ
Kako je propala moćna porodica čuvenog advokata?, Foto: Printscreen Youtube - Law&Crime Network

Aleks Mardo iz Juže Karoline bio je veoma cenjeni advokat čije usluge su tražili brojni ljudi. Međutim, bogatu karijeru uspeo je da "uprlja" lošim postupcima i nedozvoljenim radnjama. Nakon što je njegova reputacija značajno opala, kao bomba je odjeknula vest da je ubio ženu Megi (52) i sina (22) Pola! I dok se u početku mislilo da je potpuno nevina, iz cele strašne priče se krila jeziva istina.

Naime, u optužnici se navodi da je on ubio svoju suprugu puškom, dok je sina usmrtio sačmarom na njihovom imanju u blizini Ajlentona. Osim toga, ugled mu je bio ukaljan zbog optužbi za drogu, prevaru i pranje novca. U martu je osuđen na doživotnu robiju bez prava pomilovanja.

Kako se ubistvo dogodilo?

Aleks je bio taj koji je u panici pozvao Hitnu pomoć, a tom prilikom je tvrdio da je zatekao tela svog sina i žene 7. juna 2021. godine u blizini kućice za pse na pomenutom imanju. Porodica Mardo ponudila je nagradu od 100.000 dolara za inforacije o ubici, dok su Aleksovi advokati tvrdili da je nevin, piše Huff post.

Ali kako se istraga ubistva razvijala, u javnost su isplivala brojna pitanja o sumnjivim poslovima poznate porodice.

U vreme pucnjave, Aleksov sin Pol se suočavao sa optužbama o trgovanju uticajem, a koji se tiče slučaja iz 2019. godine kada je poginula 19- godišnja devojka. Nakon ove tragedije pokrenuta su pitanja o vezama porodice Mardo sa policijom, a advokati porodica žrtava su izrazili zabrinutost zbog nestanka dokaza. Oni su tvrdili da je porodica pretila žrtvama da ne sarađuju sa nadležnim organima. Policija je ponovo otvorila slučaj ubistva iz 2015. godine, jer žrtvina majka tvrdi da je Pol bio umešan u ubistvo.

Stvari su dobile novi obrt kada je Aleks Margo tvrdio da je preživeo pokušaj atentata dok je menjao gumu na automobilu. On je navodno angažovao čoveka da puca u njega kako bi od osiguranja dobio novac kako bi finansijski pomogao starijem sinu. Taj čovek je kasnije uhapšen i dodatno je optužen i za trgovinu narkoticima.

Nekoliko dana nakon ubistva sina i supruge Aleks je saopštio da napušta avdokaturu i da ide na rehabilitaciju kako bi izlečio zavisnost od opijata. Kada je u oktobru prošle godine napustio rehabilitacioni centar uhapšen je, jer je navodno ukrao milione dolara od osiguranja.

Više od 80 optužbi je od tada podneto protiv Aleksa, uključujući i one za krađu miliona od njegovih klijenata.

Šta je odalo čuvenog advokata?

"Ironično je, na kraju, da je žrtva, Pol Mardau, ta koja je rešila svoje ubistvo", kazao je Dejv Aronberg, državni advokat okruga Palm Bič u Floridi.

Ključni dokaz je naime snimak s Polovog telefona koji je on napravio nekoliko trenutaka pre nego će biti ubijen. Na snimku se vidi pas smeđe boje, koji je u vlasništvu porodičnog prijatelja, i kojeg je Pol snimao kako bi prijatelju poslao video.

Dok Pol priča s majkom, u jednom trenutku na snimku se čuje: "Dođi ovde, Baba." Baba je, inače, zlatni retriver koji je bio u vlasništvu obitelji Murdaugh i on se ne vidi na Polovom video-klipu, ali muški glas ga doziva.

To je bio glas Aleksa Mardaua i dokaz da je bio na mestu zločina, u blizini kućica za pse, pet minuta prije ubistva. Mardau je priznao da je lagao o tome gde se nalazio za vreme ubistva, ali je svejedno tvrdio da je nevin.

"Hvala Bogu na Babi", rekli su tužioci na sudu. Baba sada živi s bivšom radnicom porodice Mardau, Blans Turibate Simpson.

Inače, osim za dvostruko ubistvo, državni advokat Južne Karoline podigao je 99 drugih optužbi protiv Mardaua za finansijke prekršaje koje je pravio godinama unazad.

(Stil / Telegraf / Blic žena / Serbia posts)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs