DEČAK ROĐEN SA KOŽOM POPUT ŠAR PEJA: Ostavio je porodicu i lekare u šoku a EVO KAKO IZGLEDA 30 GODINA KASNIJE

Priča o bebi koja je rođenja sa veoma retkim poremećajem stanja kože da nisu mogli da veruju kada su ga ugledali.

Porodica
10:23h Autor:
DEČAK ROĐEN SA KOŽOM POPUT ŠAR PEJA: Ostavio je porodicu i lekare u šoku a EVO KAKO IZGLEDA 30 GODINA KASNIJE
Beba rođena sa viškom kože poput šar peja., Foto: printscreen/youtube/60 Minutes Australia

Tom Tenet je rođen sa viškom kože i lekari su ostali u šoku kada su ga ugledali. Količina kože koju je on imao kao beba odgovarala bi petogodišnjaku. Roditelji od tada kreću na putovanje puno borbe i teških trenutaka jer njegovo odrastanje nije bilo ni malo lako. On danas izgleda potpuno normalno i gotovo je nezamislivo kad uporedite sa slikama iz detinjstva.

Tom Tenet
foto: printscreen/youtube/ 60 Minutes Australia

Rodio se 1993. godine u jugoističnoj Australiji sa posebnim stanjem koje je sve iznenadilo. Pre nego što se rodio, ultrazvuk je već nagovestio nešto veoma neobično, što je dovelo do toga da se njegovi roditelji zapitaju da li ga zadržavaju ili ne. Na sreću, Tomov otac je dobro odlučio. „Razgovarali smo o tome i odlučili smo neka bude kako treba da bude, i prošli smo kroz to“, rekao je njegov otac, Geoff Tennent.

Tom Tenet
foto: printscreen/youtube/ 60 Minutes Australia

Nikakvi testovi ili pregledi nisu mogli da ih pripreme na to koliko je ozbiljno Tomovo stanje. Kada su ga roditelji prvi put videli u porođajnoj sali, bili su potpuno zatečeni. Tomova mama, Debbie Tennent, nije mogla da veruje svojim očima kada su ga stavili na njene grudi.

Tom Tenet
foto: printscreen/youtube/ Viral Tales

Srce mi je došlo do grla, ali u isto vreme, bilo je predivno zagliti ga i maziti“, rekla je. Tom je potpuno zbunio doktore. Pošto je uzrok bio nejasan, nije bilo dostupnog lečenja ili rešenja. Njihova jedina nada bila je da će kako stari prirodno stati u svoju kožu i da će se bore smanjiti.

Ostao je u bolnici oko dva i po meseca, što je bilo prilično izazovno vreme za istraživače. Otkrili su da Tom ima višak hijaluronske kiseline u svom telu, poput štenaca Šar peja. Njegovi nivoi ove supstance bili su mnogo veći od normalnog. Zanimljivo je da kako šar pei rastu, nivoi ove supstance opadaju, a koža se menja. Lekari su verovali da bi se to isto moglo dogoditi i Tomu.

Dr Endru Ramsden, rekao je da će se Tomovo stanje verovatno poboljšati kako bude stariji i bio je u pravu! Tomovo stanje se vremenom poboljšalo, baš kao što je doktor mislio da će biti. Suočavao sa izazovima u svojim ranim godinama, doživljavao je zadirkivanja i bio je izopšten iz škole zbog svog specifičnog izgleda. Iako je i dalje imao neke manje fizičke razlike, one su bile manje upadljive u poređenju sa onim kada je rođen.

Prošlo je 30 godina od Tomovog rođenja, a njegov trenutni privatni život je po malo i misterija i veoma se malo zna obzirom da nije naročito akitvan ni na društvenim mrežama.

Na njegovom Facebook profilu se može videti da je srećno oženjen. „Život je jednostavan. Ti biraš i ne osvrćeš se unazad“, napisao je Tom u jednoj svojoj objavi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs