Smirio se

PRVI BRAK GA JE SASVIM UNIŠTIO, A ONDA JE SREO AMAL: "Da mi je neko rekao da život počinje u 50-oj, NE BIH MU VEROVAO"

Ljubavni život Džordža Klunija daje nadu mnogima koji ljubav traže i nakon razvoda i bračnih brodoloma

Celebrities
Autor:
PRVI BRAK GA JE SASVIM UNIŠTIO, A ONDA JE SREO AMAL: "Da mi je neko rekao da život počinje u 50-oj, NE BIH MU VEROVAO"
Ljubavni život Džordža Klunija, Foto: AP / Chris Pizzello

Kad se Džordž Kluni rodio pre 62 godine u američkoj saveznoj državi Kentaki, retki su mu prognozirali veliku holivudsku karijeru. Odrastao je u strogoj katoličkoj porodici s majkom Ninom, bivšom misicom, i ocem Nikom, koji se bavio TV novinarstvom. Redovno je išao u crkvu, u slobodno vreme igrao bejzbol i košarku, ali nije bio dovoljno talentovan da ove sportove zaigra profesionalno. Kao tinejdžer iznenada je dobio Balovu paralizu - bolest uzrokovanu upalom i oštećenjem živca koja dovodi do delimične paralize jedne strane lica. Bolest je privremeno promenila njegov izgled i unazadila mu samopouzdanje jer su ga drugari nemilosrdno zadirkivali. Danas ovaj period naziva najgorim u životu. Ipak, paraliza je imala i jednu pozitivnu stranu - naučila ga je da počne da se šali na svoj račun.

Džordž Kluni
foto: Profimedia

Težak period

Nakon srednje škole upisao je studije novinarstva, koje nikad nije završio. Umesto toga odlučio je da sreću okuša u Holivudu. Tamo je stigao bez prebijene pare. Spavao je kod prijatelja, a nije imao ni za autobusku kartu, pa je na audicije išao pozajmljenim biciklom. Za najosnovnije potrebe zarađivao je radeći loše plaćene poslove - prodavao je ženske cipele, punio police u supermarketu, radio na građevini... Do glumačkog posla je teško dolazio, a uglavnom su to bile beznačajne uloge u nepoznatim sapunicama. Holivudski studiji ga nisu ozbiljno shvatali pa nije dobijao priliku da zaigra na velikom platnu.

Džordž Kluni
foto: Profimedia

Sreća ga konačno pogledala

Krajem osamdesetih zabavljao se s glumicom Keli Preston, a 1989. oženio se ćerkom glumca Martina Balsama - Talijom. Ona je sanjala miran životu, a Džordž veliku glumačku karijeru. Razveli su se nakon 20 meseci i tada se javno zarekao da više nikad neće stati pred oltar i da ne planira da ima decu. U 33. godini sreća mu se konačno osmehnula kad je dobio ulogu dr. Daga Rosa u "Hitnoj službi". Uloga brižnog pedijatra i nepopravljivog ženskaroša preko noći mu je donela status seks-simbola. Magazin Pipl ga je čak dvaput proglasio najseksepelnijim muškarcem na svetu - 1997. i 2006. godine. U tom periodu imao je brojne ljubavne veze, a Kameron Dijaz, Šarliz Teron, Lusi Lu, Rene Zelveger i Elizabeta Kanalis samo su neke od žena s kojima je bio. A karijera je cvetala...

Džordž Kluni, Amal Kluni
foto: Profimedia

Ljubav života u 52. godini

Slavu je koristio za širenje važnih političkih i društvenih poruka. A onda ga je 2013. godine prijatelj upoznao sa advokaticom za ljudska prava Amal Alamudin. Viđali su se šest meseci pre nego što ju je zaprosio. Spremio je večeru, pustio muziku, natočio šampanjac i sakrio prsten. Kad je kleknuo i pitao je hoće li da se uda za njega, trebalo joj je 25 minuta da mu kaže da. Venčali su se u Veneciji 2014. godine okruženi najužim krugom porodice i prijatelja, a 2017. godine postali su roditelji blizanaca Eli i Aleksandera.

Džordž Kluni
foto: Profimedia

Srećan sam čovek

Kluni je nedavno otvorio dušu i rekao da sada, kao porodični čovek, vidi koliko je njegov život ranije bio prazan.

"Porodica mi je sve. Daju mi osećaj pripadnosti, dom i bezuslovnu ljubav - sve ono za šta sam mislio da bih mogao dobiti od dobre karijere i psa. Amal i ja smo sjajan tim. Nikad se nismo posvađali, imamo divan život. Da mi je neko kad sam bio mlađi rekao da će mi se nakon 50. dogoditi najlepši deo života, nasmejao bih se jer sam smatrao da si sa 50 faktički mrtav. Sad mislim da ni sa 60 nisi toliko star. A oko 70. rođendana ću se već malo zamisliti," našalio se glumac.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs