"OVA SREDINA NIJE SPREMNA NA MAJKU KOJA BEZ STIDA HRANI DETE" Natašu jedni osuđuju zbog golih grudi, a drugima je CARICA

Nataša, poznatija na mrežama kao influenserka Njezvanova, svojom slikom je pokušala da prodre u svest žena koje olako odbacuju da doje decu nakon porođaja

Porodica
15:44h Autor:
"OVA SREDINA NIJE SPREMNA NA MAJKU KOJA BEZ STIDA HRANI DETE" Natašu jedni osuđuju zbog golih grudi, a drugima je CARICA
Nataša Kovačević, Foto: preentscreen/Instagram

Svaka četvrta porodilja u Srbiji odbija da doji svoju bebu, upozoravaju pedijatri i ginekolozi! Kao glavni razlog navodi se da žene mahom odbijaju da doje decu iz estetskih razloga (zbog izgleda grudi), iako je ishrana majčinim mlekom najzdravija za dete i razvoj njegovog imuniteta.

Ovi podaci deluju još poraznije ako se uporede sa svetskim prosekom, a naročito sa skandinavskim zemljama, gde je majčino mleko jedina hrana za čak 90 odsto beba u prvih šest meseci.

Osvrnula se na Svetsku nedelju dojenja, pa odlučila da daj svoj doprinos o širenju svesti na našim prostorima da nije sramota hraniti bebu na klupi u parkiću ili bilo gde drugo u javnosti.

Beba, Dojenje

Početkom svakog avgusta obeležava se Svetska nedelja dojenja - globalna inicijativa koja se bavi širenjem svesti o važnosti dojenja za zdravlje kako majke, tako i bebe. Njen fokus leži na isticanju prednosti dojenja te nužnosti osiguravanja podrške majkama u tom procesu.

Ova inicijativa podstiče pravo majke na dojenje i materinstvo prema njenim željama, s obzirom na to da preko milijardu zaposlenih žena širom sveta još uvijek nema osigurana osnovna prava u pogledu majčinstva.

Influenserka Nataša Kovačević, popularnija kao Njezvanova, objavila je na svom Instagram profilu kako istovremeno doji oba sina.

Komentari su bili u potpunosti podeljeni. U međuvremenu, Nataša je zabranila komentare ispod svoje fotografije, tako da nećemo prenositi kako je tekla rasprava žena čija mišljenja su bila podeljena.

„Bila je neka svjetska nedelja dojenja pa nisam stigla, jer uvijek imam pune ruke posla, iako je svaka nedjelja svjetska nedjelja dojenja.

Ne postoji veći sudar ljubavi i njene poente nego svemoć mog tijela da proizvede mogućnost za preživljavanje mom životu koji je u meni porastao.

Onamo đe je tuđe dobro veče od sebstva, počinje majka.

Samo 13% žena u Crnoj Gori doji svoju djecu.

Majčino mlijeko ima specifične nizove proteina koje nijedna nauka do dana današnjeg nije potpuno iskopirala.

Zato je formula – formula.

A majčino mlijeko – majčino mlijeko.

Bez osude i bez nametanja izbora, ako ne želiš ili ne možeš da dojiš – to te ne čini manje majkom od one koja doji ALI ono što je suštinski važno i što želim da poentiram:

PROBAJ!

Molim te, probaj!

Samo probaj.

Majčino mlijeko je nezamjenjjivo!“

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs