ANA JE IMALA 4 POBAČAJA, A ONDA SE NA POROĐAJU DOGODILO ČUDO: Lekari su zanemeli od šoka

Ana je posle 4 pobačaja rodila četvorke, nakon čega su lekari bili u šoku.

Porodica
09:25h Autor:
ANA JE IMALA 4 POBAČAJA, A ONDA SE NA POROĐAJU DOGODILO ČUDO: Lekari su zanemeli od šoka
Ana je posle 4 pobačaja rodila četvorke, Foto: Printscreen Instagram/ thec_squad2022

U Opštoj bolnici "Massachusetts u Bostonu", Ana Ešli Nes rodila je četvorke, dva dečaka i dve devojčice. Ono što je posebno kod ovog porođaja je činjenica da je Ana rodila dva para jednojajčanih blizanaca.

"Kada bi igrala lutriju, da je ove sreće, bila bi jako bogata. Ovo je izuzetno redak porođaj s kojim će se susresti retki medicinski stručnjaci - komentarisao je za " dr Ahmet Baščat, direktor Centra za fetalnu terapiju, piše "People".

Objasnio je kako nastaje ovaj fenomen.

"To se događa kada su dva jajašca oplođena u isto vreme i onda se svako oplođeno jajašce ponovno podeli", rekao je dr Baščat.

Budući da svako podeljeno jajašce ostaje zatvoreno u vlastitoj posteljici, za razliku od tradicionalnih četvorki, gde bi svako dete predstavljalo zasebno oplođeno jajašce i bilo zasebno zatvoreno, rezultat su dva para jednojajčanih blizanaca.

Bebe su rođene u 28. nedelji trudnoće, 12 nedelja prerano i očekuje se da će provesti najmanje osam nedelja na neonatalnoj jedinici intenzivne njege.

Mama Ešli je bila u bolnici od 6. jula kako bi održala trudnoću. Inače, ova žena već je majka jedne ćerke, a imala je četiri spontana pobačaja i nije očekivala da će roditi još dece. Nažalost, jedna beba nije preživela.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs