LINA JE IMALA 5 GODINA KADA JE RODILA SINA I POSTALA NAJMLAĐA MAJKA NA SVETU: Do danas nije otkrila ko je otac deteta

Lina Medina je poznata u svetu kao najmlađa majka ikada, a kada je rodila zdravog dečaka imala je samo 5 godina

Porodica
12:01h Autor:
LINA JE IMALA 5 GODINA KADA JE RODILA SINA I POSTALA NAJMLAĐA MAJKA NA SVETU: Do danas nije otkrila ko je otac deteta
Ilustracija, Foto: Profimedia

Daleke 1939. godine devojčica po imenu Lina Medina rodila je zdravog dečaka. Lina je imala samo 5 godina, a istorija je pamti kao medicinsko čudo u koje je i dan danas teško poverovati.

Rođena je u Peruu od oca Tiburela Medine, kovača srebra i majke Viktorije. Roditelji su Linu doveli u bolnicu jer je imala izuzetno uvećan stomak. Prvobitno se mislilo da je u pitanju tumor, ali onda su lekari saopštili roditeljima šokantnu istinu - Lina je bila u sedmom mesecu trudnoće. Doktor Žerardo Lozada ju je odveo u Limu da bi i drugi specijalisti potvrdili da je mala Lina trudna.

Mesec i po dana nakon dijagnoze, Lina Medina je rodila dečaka carskim rezom 14. maja 1939. godine, čim je postala najmlađa osoba na svetu koja se porodila. Lina je tada imala 5 godina, 7 meseci i 21 dan.

Carski rez je bio neophodan, a operaciju su izveli doktor Lozada i dr Busaleu, dok je anesteziolog bio dr Kolareta.

Nakon što su je otvorili kako bi zvadili bebu, doktori su utvrdili da Lina ima razvijene polne organe i preuranjeni pubertet.

Njen slučaj je objavljen i u medicinskom časopisu, gde je saopšteno da je Lina imala redovne menstruacije od treće godine starosti.

Lina je imala i razvijene grudi i to u dobi od četiri godine. Do pete godine, njena karlica se znatno proširila.

Lina Medina nikad nije otkrila ko je otac njenog deteta niti okolnosti začeća. Iako je Linin otac uhapšen zbog sumnje za seksualno zlostavljanje ćerke, kasnije je pušten zbog nedostatka dokaza, a biološki otac deteta nikad nije indentifikovan. Sama devojčica nije pričala o tome, a stručnjaci su to obrazlagali kao da Lina nije bila dovoljno zrela da bi znala šta je seksualni čin značio.

Iako se godinama njena priča nazivala sulodom i obmanom, brojni lekari su tokom godina potvrđivali istinitost ove priče na osnovu biopsije, rendgenskih snimaka fetalnog skeleta u materici i fotografija koje su napravili lekari koji su se tada brinuli o njoj.

Linin sin je odgajan verujući da mu je ona sestra, ali kada je imao 10 godina saznao je istinu.

Umro je 1979. godine u 40. godini od raka kostiju.

U mladosti, Lina je radila kao sekretarica na klinici u Limi u Lozadi, tako pomažući njenom sinu da završi srednju školu. Kasnije se udala za Raula Huarda sa kojim je 1972. godine dobila drugog sina.

Od 2005. godine Lina Medina živi u siromašnom delu Lime u Peruu i ne želi da daje intervjue. Njen drugi sin živi u Meksiku.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs