Hrana bogata prehrambenim vlaknima ubrzava probavu, rešava probleme sa stolicom i podstiče sagorevanje masnih naslaga. Ove namirnice bogate su tim nutrijentima, a jele su ih i naše bake:
Šljive
Da, šljive su izvrsni izvori prehrambenih vlakana koje će da stabilizuju probavu. Ali, to je samo početak njihovih zdravstvenih "supermoći". Sadrže i neke antioksidanse koji su važni saveznici u borbi s dijabetesom, gojaznošću i sprečavaju srčane bolesti.
Jedite sveže plodove kao međuobrok, ili ih dodajte zobenoj kaši, jogurtu i smutijima. Priuštite sebi i komad kolača od šljive po bakinom receptu.
Mršavljenje na kineski način: Navike večito mršavih ljudi iz Azije!
Kupus
Kupus je, poput karfiola, kelja i prokelja, povrće iz porodice krstašica i jedna od najzdravijih namirnica koje možete da stavite na svoj tanjir. Prepun je fitonutrijentima, a pogotovo prehrambenim vlaknima koji "leče" zatvor, snižavaju holesterol i podstiču rad metabolizma. Najbolje je da ga isečete na tanke trake i jedete sirove u letnjim salatama.
Zeleni sok čuvenog doktora Oza: Eliksir za preporod svakog organa! (RECEPT)
Pasulj
Ne odričite se pasulja ni u letnjim mesecima! Dodajte ga omiljenim supama, salatama i drugim jelima. Ovaj izvor biljnih belančevina i prehrambenih vlakana čini čudo za probavu i telo. Pasulj efikasno zasićuje, a bogat je gvožđem i magnezijumom koji opuštaju mišiće nakon vežbanja ili plivanja na odmoru.
7 smrtnih grehova za probavu: Zbog ovoga pravite sebi ozbiljne probleme!