Modna ikona

Modna ikona: Stilske tajne princeze Dajane koje nikada niste primetili! (FOTO)

Sve je u detaljima, sve

Moda
17:01h Autor:
Modna ikona: Stilske tajne princeze Dajane koje nikada niste primetili! (FOTO)
Princeza Dajana, Foto: Profimedia

Poznata nam je činjenica da je princeza Dajana bila i ostala ikona stila koja je gajila posebnu naglonost prema "puf" rukavima, šik suknjama i detaljima, kao i kratkoj kosi. Njen osećaj za modu toliko je uticajan i dalekosežan da je u potpunosti aktuelan i danas - i dalje je broj 1 inspiracija ženama širom sveta, piše Elle.

Ne samo da je demonstrirala kako treba da se obuče jedna princeza na balu noseći zanimljive kreacije tadašnjih poznatih dizajnera kako domaćih tako i stranih (prva je prekršila kraljevski protokol noseći odelo inostranog kreatora), nego je među prvima pokazala ležerne kombinacije princeze u svakodnevnim izdanjima.

Princeza Dajana, dama u svakoj prilici: Otkriveno zašto je uvek nosila tašnicu uz sebe! (FOTO)

Ali neki od njenih najboljih stilskih momenata su možda bili i oni na koje bar do sada nismo obratili pažnju - sitni detalji koji su bili zaklonjeni njenim kostimima i haljinama.

Govorimo o plavom alajneru, nakitu, leptir mašni, kao i drugim "sitnicama" koji su do kraljevskog maksimuma doprineli njenim savršenim kombinacijama.

1. Naočare

Koliko je poznato princeza nije nosila naočare za vid, ali ova fotografija govori da jeste... Ipak, u ime mode!

Princeza Dajana stalno kršila jedno te isto kraljevsko pravilo: Žena koja je imala dušu!

2. Čarape u bojama

Neprikosnovena lady je bila jedna od retkih dama koja nije nosila samo crne ili braon čarape, već je i u ovaj detalj unosila boju. Na fotografiji možete da vidite kako je uparila ljubičaste čarape sa zanimljivim plavo-crvenim kaputem.

Tužno odrastanje princeze Dajane: Žena koja nikada nije osetila iskrenu ljubav! (FOTO)

3. Različite rukavice

Jedna svečana prilika, prelepa D, savršena balska haljina i dve različite boje rukavica - crvena i crna. Kakav šik, koliko već prvom prilikom moramo da probamo.

4. Plavi alajner i maskara

Ona je i beauty ikona koja je koristila jednostavan trik! Maskara, alajner ili senka u plavoj boji, jedno trojstvo koje je savršeno stajalo na njenim očima.

Iz ličnog albuma princeze Dajane: 5 prizora koje javnost nikad nije videla! (FOTO)

Објава коју дели Jennifer (@ladydianafan) дана

5. Leptir mašna

Vezuje se za muška odela, bele košulje izrazito svečane prilike i slavlja. Ali u njenom slučaju leptir mašna dobija poseban ton, veoma ženstven i elegantan.

6. Biseri

Notu svečanim izgledima daju biseri, ali u slučaju princeze Dajane, kada vise na leđima. Detalj koji je na golim leđima pojačao damski efekat.

Prvo i poslednje Dajanino leto kao slobodne žene: Novi detalji o neprežaljenoj princezi! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs