3 najuticajnije naslednice

ŠTA JE ZAJEDNIČKO NAJBOGATIJIM NASLEDNICAMA: One vole jedan sport, zarađuju kroz MODU i same stvaraju BOGATSTVO

One su ludo bogate, članice najbogatijih porodica na svetu i modne „it“ devojke koje predstavljaju žene u industriji u kojoj dominiraju muškarci.

Moda
15:48h Autor:
ŠTA JE ZAJEDNIČKO NAJBOGATIJIM NASLEDNICAMA: One vole jedan sport, zarađuju kroz MODU i same stvaraju BOGATSTVO
Šta je zajedničko najbogatijim naslednicama?, Foto: Profimedia

Naravno, to su Matilde Pino, Marta Ortega Perez i Šarlot Kaziragi. Sve imaju snažne veze, ali su same isklesale svoje puteve, nadovezujući se na nasleđe kako bi ostvarile uticaj. Takođe sve vole jahanje.

Evo šta treba da znate o tri najuticajnije i najglamuroznije modne naslednice:

1. MATILDE PINO

slike
foto: Profimedia

Njen otac je Fransoa-Anri Pino, izvršni direktor Keringa, holding kompanije koja poseduje luksuzne brendove uključujući Balensijagu, Botega Venetu, Guči, Aleksander Mekvin i Iv Sen Loren.

Fransoa-Anrijeva neto vrednost procenjuje se na oko 40,2 milijarde dolara, prema Blumbergovom indeksu milijardera, što Matildu čini jednom od najbogatijih svetskih modnih naslednica. Matildina mama je Dorote Leper, poznati francuski dizajner enterijera.

slike
foto: Profimedia

Njeni roditelji rastali kada je imala samo tri godine. Kada je imala šest godina, mlada Matilda je počela da jaše. Ona je izjavila za Veniti Fer da se nikada ne plaši kada je na konju i da je svoju profesionalnu karijeru u skakanju započela sa 13 godina. Njen otac se oženio Salmom Hajek 2009. godine i duo maćeha i ćerka javno su progovorile o svojoj bliskoj vezi.

Matilde je rekla da joj je Hajek „pomogla da shvatim koliko je važno smanjiti sumnje i strahove“.

Matilde je takođe postala modna influenserka, sakupivši skoro 70.000 pratilaca samo na Instagramu. A kada je vaš tata šef mode najpoželjnijih svetskih luksuznih brendova, ne samo da možete da sedite u prvom redu na modnim revijama, već vam je i nadohvat ruke da nosite i najnovije dizajne pre svih.

slike
foto: Profimedia

„Moda me privlači svojim spektrom delovanja na kulturu i društvo. Zanima me, na primer, šta se dešava brendu kao što je Balensijaga, njegova katalitička moć“, rekla je ona za italijanski Veniti Fer 2021. godine, pre nedavnog skandala brenda.

2. MARTA ORTEGA PEREZ

Ona je najmlađe dete povučenog milijardera Amansija Ortege, osnivača i bivšeg predsednika modne grupe Inditeks, najpoznatijeg po posedovanju brendova Zara i Bershka. Prema Blumbergu, Inditeks je ostvario ogromnu neto vrednost od neverovatnih 64 milijarde dolara.

slike
foto: Profimedia

Ortega Perez je diplomirala međunarodno poslovanje na Univerzitetu Regent's u Londonu, a kasnije je radila kao prodajni asistent u prodavnici Zara u Londonu. Prema RFI, ona nije rekla svojim kolegama ko je jer je želela da bude tretirana kao i svi ostali.

slike
foto: Profimedia

Sledećih 15 godina radila je na različitim pozicijama u Inditeksu kako bi u potpunosti razumela sve aspekte poslovanja.

Godine 2022. preuzela je dužnost predsednice grupe, što je čini jednom od najmoćnijih ljudi u modi.

slike
foto: Profimedia

Mediji su Ortegu Perez opisali kao strastvenu jahačicu koja je godinama bila uključena u takmičarski preponski skok, a koju su redovno slikali ili na marginama ili učestvovala u ekskluzivnim konjičkim događajima kao što je Madridska nedelja konja. Čak se i njen otac povremeno pojavi da je podrži.

3. ŠARLOT KAZIRAGI

Jedanaesta u redu za tron Monaka, Šarlot Kaziragi je unuka Grejs Keli i redovna je osoba na modnoj sceni. Takođe uspešan jahač, Kaziragi je postala modna ikona sama po sebi i bila je muza Karla Lagerfelda.

Postala je ambasador brenda Šanel 2021. godine.

slike
foto: Profimedia

Ova 36-godišnjakinja je kreirala sopstveni šik stil i poznato je da nosi kultne komade koje su prenele njena majka, princeza Karolina i baka Keli.

Sa 12 godina, stajala je na porodičnom balkonu kada je njena tetka, princeza Stefani, ujahala sa svojim rođendanskim poklonom - konjem. Kasnije je rekla za Harper's Bazaar da konji igraju važnu ulogu u njenom životu od detinjstva, objašnjavajući da su mi „dali energiju da idem napred, sposobnost da se borim, dajući mi retko samopouzdanje i neprocenjivu snagu“.

1 / 10 Foto: CRY-Olivier Huitel / The Photo One / Profimedia

Ona je takmičenja u preponskom preponu opisala kao „školu života“ i rekla je publikaciji da voli sport zbog njegove jednakosti.

„To je jedan od retkih olimpijskih sportova u kojima su muškarci i žene ravnopravni. Biti veliki konjanik ne oslanja se na fizičku snagu, već više na um i senzibilitet.”

Iako je naslednica bogatstva od milion dolara preko svoje majke princeze Karoline, Kasiragi je stekla sopstveno bogatstvo kroz svoj rad kao model i razne druge poslovne poduhvate i njeno bogatsvo je procenjeno na oko 30 miliona dolara.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs