SAZNAJTE VIŠE

PARFEMI POPUT AFRODIZIJAKA: Ovih 5 mirisa su NAJPOPULARNIJI ovog LETA po mišljenju stručnjaka

Mora biti živahan, blistav, mora prijati prvo nama, a onda onima oko nas obavijajući nas magnetnim oreolom: to je ono što očekujemo od letnjeg parfema. Ovih 5 mirisa, poseduju toliko koncentrata hedonizma, deluju na sva čula poput pravih ljubavnih napitaka.

Moda
14:54h Autor:
PARFEMI POPUT AFRODIZIJAKA: Ovih 5 mirisa su NAJPOPULARNIJI ovog LETA po mišljenju stručnjaka
5 najpopularnijih parfema za leto 2023, Foto: Shutterstock

Na osnovu naučnih podataka, povezanih sa ocenama koje potrošači daju na veb-sajtu Fragrantica, stručnjaci za ženske parfeme ustanovili su neke koje ima najafrodizijačke mirisne note.

Među njima: bergamot i njegove energizirajuće aspekte, osnažujuća lavanda ili čak senzualnost b... Prožeti jednim od ovih magičnih sastojaka, ovih 5 mirisa ispunjavaju sve okvire idealnog letnjeg mirisa.

5 najatraktivnijih afrodizijačkih parfema leta 2023

1. Jasmin des Anges od Diora: jasmin

Među najafrodizijačkim sastojcima na svetu je definitvno jasmin, sa svojim notama specifičnim za belo cveće, drži definitivno prvo mesto. Potpuno neodoljivo!

2. Sun of Fire by Tom Ford: tuberose

To svakako nije miris koji se može opisati kao svež, ali nemoguće je propustiti Soleil de Feu ako sastavljamo listu parfema koje možete nositi ovog leta. Prepun tuberoze, koja svojim mlečnim pregibima izaziva uznemirujući osećaj tople kože, uparen sa toplim amber podtonovima i egzotičnom sandalovinom, ovaj miris je jednostavno bomba senzualnosti.

3. Aqua Allegoria Rosa Rossa Forte by Guerlain: the rose

Verovatno ne postoji ženstveniji sastojak od ruže, čije u parfemima postoje hiljade interpretacija. Ovaj, sa potpisom Guerlain, jedan je od najsenzualnijih. Veličanstvena i intenzivna, kraljica cveća stapa se sa baršunasto belom breskvom, patiniranom dahom drveta, i evocira miris sieste na talasu toplote, kada sunce zalazi.

4. Gucci The Alchemist's Garden Where My Heart Beats

Hipnotizujući kao san, postojan kao sećanje, Where Mz Heart Beats je cvetni miris ruže koji se otkriva sloj po sloj. Poput rascvetalog buketa sa leptirima koji plešu, mešavina naglašava očaranost božura kroz refren akorda belog božura, akorda listova ljubičice i belog mošusa.

5. 402 by Bon Parfumeur: vanilla and sandalwood

Pošto sadrži dva sastojka u prvih 10 najafrodizijačkih nota, 402 od Bon Parfumeur deluje na čula kao magični napitak privlačnosti. S jedne strane, kremasta slatkoća vanile, sa druge, mistični dah sandalovine. I sve to pomešano priličnom dozom karamele...da vam se zavrti u glavi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs