3 TRIKA ZA POSTOJANIJI PARFEM: Provereno rade a možete ih testirati na sledeće načine i uveriti se zašto se kunu u njih

Primenite ove savete u vašoj dnevnoj rutini i uverite se da će pomoću njih i vaš omiljeni parfem biti postojaniji.

Lepi & Zdravi
Autor:
3 TRIKA ZA POSTOJANIJI PARFEM: Provereno rade a možete ih testirati na sledeće načine i uveriti se zašto se kunu u njih
3 trika da parfem duže traje., Foto: Profimedia

Sigurno svi želimo da nam parfem bude što postojaniji. Bilo da idemo na posao, kafu, večernji izlazak, očekujemo da će on biti postojan bar par sati.

Čak i ukoliko sa sobom nosimo bočicu, ne želimo da se opterećujemo tako što ćemo iznova morati da ga nanosimo. Pomoću ovih trikova omogućićete postojanost vašeg parfema. Probajte ove savete:

1. Hidratacija

Parfem najbolje prijanja na hidriranu kožu. Kao što je slavna šminkerka Rouzi Džonston objasnila, hidrirana koža zaista zadržava miris duže. Zato se neki ljubitelji lepote kunu u raspršivanje parfema nakon tuširanja jer će se njegove note lakše lepe na glatku, blago vlažnu kožu.

"Ulje za telo, losion ili balzam za hidrataciju takođe će pomoći da se miris duže zadrži" - kaže Ket Čen, osnivačica kozmetičkog brenda. Jednostavno nanesite proizvod na pulsne tačke i parfem bi se trebalo da se uhvati za ta područja.

2. Mirisna ulja

Ukoliko ste se nekada zapitali zašto mnoge marke uz parfeme nude i parfemska ulja to je zato jer nanošenje mirisnog ulja za telo ispod parfema može poboljšati miris i održati kožu hidriranom, što je dobitna kombinacija za dugotrajan miris. Možete primeniti isti duo - ulja i mirisa - kako biste pobočjšali postojeće note ili odabrati pojedinačne proizvode sa aromama koje se međusobno nadopunjuju za složenije mirisne note.

"Kada se različite mirisne note spoje, tada imate još raskošniju kolekciju gornjih, srednjih i donjih nota. To definitivno pomaže da miris traje" - kaže Čen.

3. Nanošenje na odeću

Možda biste trebali da poprskate parfemom ono što planirate da obučete.

"Miris će se duže zadržati na tkanini nego na koži"- ističe Rouzi Džonston, budući da miris može nestati sa znojem i prirodnim uljima tokom dana. Prskanje odeće može osigurati da lepo mirišete ceo dan.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs