Obratite pažnju

Zašto žene ne treba da koriste vibrator: Šteta koju je teško popraviti!

Mnoge žene koje su učestvovale u istraživanjima na ovu temu priznale su da nakon dugog perioda korišćenja vibratora, bez svog malog električnog prijatelja teško doživljavaju orgazam
Ljubav
16:08h Autor:
Zašto žene ne treba da koriste vibrator: Šteta koju je teško popraviti!
Foto: Shutterstock

Vibrator je bez sumnje najpopularnija igračka za odrasle na svetu, koja pomaže u postizanju maksimalnog seksualnog užitka.

Međutim, u poslednje vreme sve je više istraživanja koja upozoravaju da preterana upotreba vibratora kod žena možda ipak nije dobra ideja.

Naime, stručnjaci potvrđuju da preterana upotreba vibratora može da desenzitivizuje klitoris, odnosno smanji njegovu osetljivost na prirodni ručni podsticaj.

Mnoge žene koje su učestvovale u istraživanjima na ovu temu priznale su da nakon dugog perioda korišćenja vibratora, bez svog malog električnog prijatelja teško doživljavaju orgazam.

Za žene koje teško doživljavaju orgazam: 4 seks poze za maksimalni užitak!

Postizanje orgazma ručnom stimulacijom zaista postaje teže nakon upotrebe ove igračke za odrasle, a uz to i znatno skraćuje užitak, odnosno početnu fazu uzbuđenja pre samog orgazma.

Snažan vibrator sve faze orgazma može da "stisne" u jako kratak vremenski period, a ako vam se to događa, stručnjaci preporučuju da neko vreme prestanete da ga koristite, kako biste svoje telo podsetili na sporije, ali i te kako uzbudljivo postizanje orgazma putem "prirodne" klitoralne stimulacije.

"Važno je da pronađete balans između ruke i vibratora. Možete čak i da kombinujete oboje - započnite sa vibratorom tokom početne faze uzbuđivanja, a nakon toga se prepustite prstima. Tako ćete dobiti najbolje od oba", savetuje seksualna terapeutkinja Ema Mors.

Postignite lako devetosatni orgazam: Uživanju neće biti kraja!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs