BILI SU U NAJLUĐEM LJUBAVNOM ČETVEROUGLU, A ONDA JE ONA POSTALA NAJPOZNATIJA LJUBAVNICA: Danas joj se divi ceo svet

Kralj Čarsl i kraljica Kamila proslavljaju jubilej svoje velike ljubavi, baš u vreme kada se najviše priča da će kralj abdicirati zbog bolesti

Ljubav
12:10h
BILI SU U NAJLUĐEM LJUBAVNOM ČETVEROUGLU, A ONDA JE ONA POSTALA NAJPOZNATIJA LJUBAVNICA: Danas joj se divi ceo svet
Foto: James Shaw/Shutterstock / Avalon / Profimedia

Britanski kralj Čarls i kraljica Kamila proslavljaju 19 godina braka. Upravo ove godine se najviše spekuliše o abdiciranju kralja Čarlsa zbog bolesti koja će ga naime sprečiti da se dalje bavi svojim poslom.

Jubilej od 19 godina ljubavi kralj Čarls i kraljica Kamila odlučili su da proslave u miru, pa su uzeli par dana slobodno.

Njihova ljubavna priča počela je onog momenta kada je Kamila imala samo 25 godina.

Ona je živela u Londonu i jednom prilikom je srela princa Čarlsa na zabavi. Prišla mu je i rekla: "Moja prabaka je bila ljubavnica tvog pra-pra-pra dede. Osećam da imamo nešto zajedničko."

Kamila Parker
foto: I-Images / Zuma Press / Profimedia

Kraljevski biografi kažu da je Čarls u tom momentu "izgubio glavu" za vickastom Kamilom.

"Iako joj se zaljubljeni princ udvarao šest meseci, nije uspeo da je zaprosi. Vratio se na more u februaru 1973. godine", ispričao je izvor.

Dok je Čarls bio u mornarici, Kamila je upoznala budućeg supruga Endrjua Parkera Boulsa. Međutim, par je raskinuo jer je Endrju tada uplovio u vezu sa princezom Anom, Čarsovom sestrom.

I ta veza se brzo prekinula, Kamila se udala za Endruja, a Čarls je oženio Dajanu. Ali iskra između Kamile i Čarlsa nikad nije nestala.

Svima su govorili kako su dobri prijatelji, pa kada je rodila svoje prvo dete, sina Toma, Kamila je pozvala Čarlsa da mu bude kum. I on je sada i kum i očuh Kamilinom sinu.

Kralj Čarls III, Kraljica Kamila
foto: Geoff Robinson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

A onda je došla ta famozna 1986. godina i Čarls i Kamila su obnovili svoju vezu, uprkos tome što su oboje bili u braku. Kamila je zbog toga stekla epitet omražene ljubavnice koji je i danas prati.

Princ nije priznavao vezu pa je 1994. za "Njujork tajms" o Kamili rekao sledeće: "Ona je bila prijateljica jako dugo - i biće moja prijateljica još dugo". A onda je 1998. svoju partnerku upoznao sa starijim sinom, 1999. organizovao je susret, a iste godine se pojavio sa njom na rođendanskoj zabavi njene sestre u prestižnom londonskom hotelu.

Elizabeta II je 2000. pozvala Kamilu na proslavu 60. rođendana grčkog kralja Konstantina u Čarlsovoj rezidenciji. Prvi javni poljubac kralja i kraljice zabeležen je 2001. godine.

1 / 13 Foto: Reuters / Pool
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs