Upoznajte Nikolaja Lukašenka

KO JE NIKOLAJ LUKAŠENKO (17): Beloruski princ je četiri godine bio strogo čuvana tajna! A onda se sve promenilo!

Najmlađi i treći sin beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka (67) je Nikolaj Kolja Lukašenko - dečko za kojeg se ne zna ko ga je tačno rodio

Zanimljivosti
12:58h Autor:
KO JE NIKOLAJ LUKAŠENKO (17): Beloruski princ je četiri godine bio strogo čuvana tajna! A onda se sve promenilo!
Foto: Profimedia

Nikolaj Lukašenko ima 17 godina i on je dečko koji obećava. U Belorusiji ga zovu princem, ali i "dečakom sa zlatnim pištoljem"!

Nikolajevo odrastanje obavijeno je velom tajni, zbog čega je on dodatno interesantan stranim medijima, upravo što se punih 17 godina sa sigurnošću ne zna ko je žena koja je predsedniku Belorusije rodila sina.

Prema nekim dobro upućenim ljudima, majka Nikolaja navodno je Irina Abeljskaja, endokrinolog i nekadašnja lična doktorka Aleksandra Lukašenka, ali to nikada nije službeno potvrđeno. Ona je naučnica, a živi u raskošnoj vili u elitnom naselju Drozdi, gde može ući samo elita.

Nikolaj Lukašenko
foto: Profimedia

Žena Alekseja Lukašenka i majka njegove dvoje starije dece- Viktora i Dmitrija - Galina Želnerovič, seoska učiteljica kojom se Lukašenko oženio u mladim danima, danas je potpuno izolovana i živi nedaleko od grada Mogiljova.

Kako je prešao šesnaestu godinu, Nikolaj je proglašen za najpoželjnijeg neženju u Belorusiji. Priča se da svira klavir od devete godine, da je izuzetan hokejaš, te da govori tečno ruski i engleski, a španski jezik uči.

Nikolaj Lukašenko
foto: Profimedia

Za maloga Kolju službeno se saznalo tek pred njegov četvrti rođendan, a do tada je bio najstroža tajna. Kada je napunio četiri godine, njegov otac Aleksandar Lukašenko je odlučio: "Kolja će biti moj naslednik!"

Od tog momenta Nikolaj se ne razdvaja od svog oca. Na svim službenim posetama prati ga u stopu. Tako možemo da vidimo Kolju obučenog u vojne uniforme, ali i u odelu tokom posete zgradi UN-a na Ist Riveru tik uz Si Džipinga, Vladimira Putina i Erdogana.

Nikolaj Lukašenko
foto: Profimedia

Ostaće zabeleženo da mu je, kao sedmogodišnjem dečaku, tadašnji ruski predsednik Dmitrij Medvedev poklonio zlatni pištolj, 2012. je od oca dobio na dar specijalno izrađenu pneumatsku pušku.

Nikolaj Lukašenko
foto: Profimedia

Jermenski milijarder, vlasnik destilerije najpoznatijeg jermenskog konjaka Ararat, poklonio mu je bure od 50 litara koja se treba otvoriti na njegovoj svadbi, ali i dva bela (albino) lava koja su se čuvala u minskom zoološkom vrtu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs