ČOVEK U ŽIVOTU IMA 3 LJUBAVI I SVE SU RAZLIČITE: Prvi put je lako, drugi put boli, a evo šta donosi treća ljubav

Kažu da prva ljubav zaborava nema, ali isto tako postoji i izreka "treća sreća", evo koliko ljubavi čovek u životu doživi i šta mu one donose

Ljubav
ČOVEK U ŽIVOTU IMA 3 LJUBAVI I SVE SU RAZLIČITE: Prvi put je lako, drugi put boli, a evo šta donosi treća ljubav
Foto: Shutterstock

Tokom svog životnog veka čovek se zaljubljuje tri puta. Svaka od tih ljubavi je drugačija i ima svoj specifičan razlog.

  • Naša prva ljubav se obično dešava u mladosti i na kraju se udaljimo od nje ili odustanemo zbog najglupljih, malih stvari.

Kad ostariš i sazreš, osvrneš se unazad i pomisliš da to nije bila ljubav. Ali jeste, to je zapravo bilo ljubav prema onome što ste znali i mislili da je ljubav u tom trenutku života.

Uvek morate zapamtiti da postoje različite dubine ljubavi.

Zaljubljeni Par
foto: Shutterstock
  • Naša druga ljubav je definitivno najteža....

Sigurno ćete se povrediti kada se zaljubite u ovu osobu. Ova ljubav nas uči lekcijama iz kojih učimo i iz nje izlazimo jači kao pojedinci. Ona uključuje znatnu količinu bola, izdaje, zlostavljanja, laži i emocionalne štete. Ali verovali ili ne, u ovoj ljubavi najviše rastemo. Shvatamo šta zaista znamo o ljubavi, a šta ne.

Dakle, sada postavljamo naše zidove jer smo izuzetno zaštitnički nastrojeni prema onome što bi nam budućnost mogla doneti kada su u pitanju odnosi. I prirodno postajemo zatvoreni, sumnjičavi, veoma oprezni i pomalo uplašeni. Ali sada tačno znamo šta želimo od partnera, a šta definitivno ne želimo.

Raskid
foto: Shutterstock
  • Naša treća i poslednja ljubav dolazi niotkuda, bez upozorenja i nema nikakvog znaka. Ne tražimo ovu ljubav, ona nas zapravo sama pronalazi. Možete podići sve zidove na svetu, i oni će se srušiti jednako brzo kao što ste ih i izgradili.

Otkrićete da vam je stalo do te osobe.

Mladenci, Venčanje
foto: Shutterstock

Oni nimalo ne liče na vaš uobičajeni tip, ali se izgubite kada ih pogledate u oči. Ne vidite nikakve mane, samo besprekorne nesavršenosti. Otkrićete da im govorite sve o sebi i onome što vas je oblikovalo u osobu kakva ste danas. Želećete život sa njima, spore plesove u kuhinji, šetnje plažom pod zvezdanim noćnim nebom, poželećete da se udate za njih i imate prelepu decu koja savršeno liče na vas oboje.

I svake noći kada zatvorite oči pre nego što odete na spavanje, uhvatite sebe kako se molite Bogu i zahvaljujemo mu.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs