PRIČA SE DA JE SLOBODAN MILOŠEVIĆ IMAO AFERU S ČUVENOM SRPSKOM GLUMICA: Mira nije slutila šta joj rade iza leđa u hotelu

Slobodan Milošević, nekadašnji predsednik Jugoslavije, imao je vrlo intrigantan, ali misteriozan, ljubavi život. Dok je za javnost bio najbolji muž, o njegovim aferama kružile su razne priče.

Ljubav
16:22h Autor:
PRIČA SE DA JE SLOBODAN MILOŠEVIĆ IMAO AFERU S ČUVENOM SRPSKOM GLUMICA: Mira nije slutila šta joj rade iza leđa u hotelu
Slobodan Milošević, Foto: Profimedia

Ljubav Slobodana Miloševića i Mirjane Marković bila je poput neoborive tvrđave, iako je mnogo puta pokušano da se obori. Čuveni političar je imao oči, čini se, samo za crnku koja mu je zarobila srce tokom šezdesetih godina prošlog veka. Međutim, s vremena na vreme, pojavljivale su se priče po kuloarima o Miloševićevim aferama tokom bračnog života. Iako su neke bile sve glasnije, nikada nisu potvrđene zvanično od strane Slobodana, dok se gospođa Marković ponašala kao da apsolutno ništa ne zna.

Mada, jedna stara priča kako je Slobodan Milošević bio smrtno zaljubljen u jednu našu popularnu glumicu opstala je do danas.

Slobodan Milošević
foto: Profimedia

Zahvaljujući njoj, raskrinkana je zavera čiji je cilj bilo rušenje Miloševića i zaplenjena su dva miliona nemačkih maraka spremljenih za finansiranje te operacije, otkrivaju službena beleška obaveštajnih službi, piše Alo.

Prema izveštaju koji su podneli operativci, Sloba je bukvalno "izgubio glavu" za glumicom S. S. Objašnjenje je bilo da ga je izgledom i ponašanjem neobično podsećala na njegovu suprugu Mirjanu Marković iz mlađih dana. Da sve ne ostane samo na sviđanju, pobrinuo se Ivan Stambolić, koji je bio Miloševićev politički mentor (kasnije i ljuti protivnik). Sve se događa u drugoj polovini osamdesetih godina.

Beleška je pravljena 1988. godine, a izveštaj se odnosi na saznanja do kojih je operativac došao najverovatnije godinu dana ranije.

Mira Marković
foto: Profimedia

"S.S. se Miloševiću jako dopala. Stambolića su već uveliko pratile mnogovrojne afere sa poznatim damama sa estrade, pa je svom tadašnjem miljeniku vrlo rado izašao u susret i dogovorio mu kontakt sa glumicom. Nisam siguran kada je to tačno bilo, ali mislim da se radi o kraju 1986. ili početku 1987. godine. Stambolić ih je spojio i odmah se povukao i nije ni znao da su oni proveli ceo vikend u vili "Zlatni breg", kraj Smedereva, poznatoj kao letnjikovac porodice Obrenović," otkriva izvor koji je u to vreme bio visokopozicioniran u srpskoj tajnoj službi.

Kako kaže, za ovaj susret su znali bukvalno samo jedan ili dvojica ljudi iz Miloševićevog okruženja. Ni Mira Marković, takođe, nije slutila šta joj se odvija iza leđa. Ipak, kako se ispostavilo, sastanak sa glumicom omogućio je Slobi da zada težak udarac svojim protivnicima i raskrinka zaveru koja se spremala.

1 / 5 Foto: Profimedia

"Neću da grešim dušu i kažem da su Milošević i S.S. nešto imali. Tačno je da su proveli vikend zajedno, međutim, čak ni mi u službi nismo saznali šta su radili i o čemu su razgovarali. Ali, nešto kasnije naloženo nam je da organizujemo akciju praćenja grupe koja planira rušenje Miloševića," navodi izvor.

Nešto kasnije službi je naloženo da prati grupu čiji je organizator bio tadašnji sekretar za odbranu admiral Branko Mamula i njegov šef kabineta potpukovnik M. D. Slobi je sve otkrila baš S.S., pošto je tada bila u vezi sa Mamulinim šefom kabineta.

Stil / Alo

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs