NEVEROVATNA LJUBAVNA PRIČA PARA SA DAUNOVIM SINDROMOM: Bili su zajedno do smrti, prkosivši svim PREDRASUDAMA

Inspirativna priča para sa Daunovim sindromom koji je zajedno bio 25 godina.

Ljubav
NEVEROVATNA LJUBAVNA PRIČA PARA SA DAUNOVIM SINDROMOM: Bili su zajedno do smrti, prkosivši svim PREDRASUDAMA
Foto: Printskrin@today/YouTube

U svetu gde su bajke često rezervisane za stranice knjiga, Kris Šarun Defordž i Pol Defordž oživljavaju ljubavnu priču koja prkosi izgledima, očekivanjima i društvenim normama. To je narativ koji smo oduševljeni da podelimo, slaveći lepotu ljubavi u njenom najčistijem obliku.

Zamislite da uđete u sobu i "kliknete" sa nekim za koga odmah znate da će zauvek biti vaš. Upravo to se dogodilo Krisi Šarun Defordž, pre tri decenije na plesu, kada je prvi put videla Pola Defordža. Kris se često priseća: „Pogledala sam u Polove oči i videla svoju budućnost."

I ta budućnost se ispostavila kao predivna.

Daunov Sindrom
foto: Printskrin@today/YouTube

U avgustu 2018. Kris i Pol, oboje sa Daunovim sindromom, proslavili su monumentalnih 25 godina braka. Ovo nije bila samo godišnjica; to je bio dokaz njihove nepokolebljive posvećenosti jedno drugom, pokazujući da ljubav ne poznaje granice.

„Oni imaju bezuslovnu ljubav. Potpuno se dopunjuju. Ova bezuslovna podrška je kamen temeljac njihove trajne veze, pri čemu Kris upravlja njihovim svakodnevnim aktivnostima, a Pol je uvek tu da pruži emocionalnu snagu." rekla je Krisina sestra Suzan Šarun.

Njihovo putovanje do oltara naišlo je na skepticizam i protivljenje, jer su neki sumnjali u održivost braka za osobe sa Daunovim sindromom.

Ipak, Krisina i Polova ljubavna priča je bila istrajnost i odlučnost. Bili su čvrsti u želji da budu zajedno, što je na kraju dovelo do prelepe ceremonije venčanja o kojoj je Kris sanjala još od malena.

Tokom zajedničkih godina, Kris i Pol su ispunjivali svoje dane zajedničkim hobijima, odmorima i jednostavnim radostima. Bili su svetionik podrške jedno drugom, Kris je kuvala za Pola, a njih dvoje su uživali u nebrojenim večerima u plesu i kuglanju. Njihova ljubav nije samo obogatila njihove živote već i one oko njih, služeći kao snažan primer šta znači voleti.

Daunov Sindrom
foto: Printskrin@today/YouTube

Sama Suzan je verovala da bi njena sestra i zet mogli imati najduži brak među ostalim parovima u kojima oba partnera imaju Daunov sindrom.

Kao i svaki par, Kris i Pol su se suočavali sa svojim izazovima, posebno sa zdravljem. Uprkos ovim preprekama, njihova ljubav je ostala nepokolebljiva.

Čak i kada je Pol prešao na intenzivnu negu zbog demencije (stanja koje pogađa one sa Daunovim sindromom u ranijim godinama), njihova posvećenost jedno drugom ostala je i dalje.

Kris, koja ima dijabetes tipa 1, i Pol, uprkos zdravstvenim problemima, držali su se zajedno do kraja, dokazujući da je njihova veza neraskidiva.

On prepoznaje Kris više od bilo koga drugog“, primetila je Suzan, ističući duboku povezanost koju su delili.

Daunov Sindrom
foto: Printskrin@today/YouTube

Nedugo nakon što su proslavili 25. godišnjicu, Pol je preminuo.

„Nasmejao me je i sve ostalo. On je bio pravi za mene“, rekla je Kris, odajući počast svom suprugu. „Ljudi poput nas moraju imati šansu. Šansa da nađete čoveka svojih snova, kao što sam ja pronašla."

Kris i Polova ljubavna priča je prelep podsetnik da svako zaslužuje da voli i bude voljen, da definiše svoj život i da donosi odluke o tome šta sreća za njih znači.

(Stil/brightside.me)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs