BRAČNI PAR USVOJIO JE ŠESTORO DECE SA DAUNOVIM SINDROMOM: Vaspitavaju ih na poseban način, a evo kako žive

Bračni par koji je usvojio šestoro dece sa Daunovim sindromom vaspitava ih na poseban način.

Porodica
Autor:
BRAČNI PAR USVOJIO JE ŠESTORO DECE SA DAUNOVIM SINDROMOM: Vaspitavaju ih na poseban način, a evo kako žive
Foto: Printscreen Instagram/ pinkerton_boys_adventures_

Svako dete zaslužuje porodicu. Šenon Pinkerton iz Vajominga (SAD) je ovu istinu naučila od svojih roditelja, koji su vodili sirotište za decu sa posebnim potrebama kod kuće.

Dakle, kada su Šenon i njen muž imali priliku da neguju Džoija, 10-godišnjaka sa Daunovim sindromom, 2009, nisu oklevali. "Moj sin Kodi nas je molio da ga usvojimo", rekla je Šenon za magazin People. "Uvek sam imala posebnu naklonost prema ovoj deci."

15 godina od tog dana, Šenon i njen suprug Troj usvojili su još petoro dece sa Daunovim sindromom. Najstarija od njih, Trejsi, sada ima 28 godina, a najmlađa Devlin ima 18 godina. Još žive sa Šenonom i Trojom jer pored Daunovog sindroma, neki od njih imaju i druge probleme, poput neverbalnog autizma i patuljastog rasta.

Šenon kaže da im nikada nije dosadno: jašu konje, brinu o kokoškama i idu u kupovinu. "Oni su srećni ovde jer imaju interesantan život" kaže Troj. "Mogu da idu u Diznilend, jašu konje i kampuju odmah pored svoje kuće. Da su u vladinoj instituciji, život bi im bio monoton i ne bi mogli da rade ono što rade takozvani normalni ljudi."

"Želim da dečaci imaju životna iskustva koja sirotište nije moglo da pruži", kaže Šenon. "Ako ih upoznate, odmah ćete ih zavoleti. Oni nikada nikoga ne osuđuju. Veoma su ljubazni."

Džoi, Devlin, Džulijan, Kameron, Entoni i Trejsi provode dosta vremena sa četvoro biološke dece Šenona i Troja, kao i sa njihovo troje unučadi. Oni se okupljaju uveče i vikendom, a takođe putuju zajedno na rvačke mečeve da bi bodrili Šenoninog najmlađeg sina, Kodija.

Uprkos njihovom biološkom uzrastu, nijedno od dece koju su Šenon i Troj usvojili ne može se smatrati odraslim i sposobnim. Žena i njen muž se raduju svakom uspehu svoje dece. Na primer, Šenon aktivno deli na svojoj stranici na društvenim mrežama pokušaje njenih sinova da kuvaju doručak za svoje roditelje, zajedničke odlaske u kupovinu i fotografije na kojima joj pomažu po kući.

"Uvek su veoma zauzeti", kaže Troj. "Dečaci čine naše živote zanimljivijim i donose mnogo radosti. Mi samo želimo da im pomognemo i da im damo mesto koje mogu da zovu dom."

(Stil/ Yumama)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs