ANJA IMA 36 GODINA, NEVINA JE I SMATRA DA ŽENE PRAVE GREŠKU: "Kad pomislim na odnos s muškarcem, prevrne mi se želudac"

Anja ima 36 godina i još uvek je nevina, a o ženama koje spavaju sa više muškaraca nema lepo mišljenje.

Ljubav
12:43h Autor:
ANJA IMA 36 GODINA, NEVINA JE I SMATRA DA ŽENE PRAVE GREŠKU: "Kad pomislim na odnos s muškarcem, prevrne mi se želudac"
Foto: Shutterstock

Britanka Anja Pančal (36) većinu svog odraslog doba provela je sama i sebe smatra "ostavljenom na policu", jer uprkos tome što želi da upozna partnera, nikada nije bila na sastanku i izbegava izlaske. Ona je još uvek devica i tvrdi kako nikada nije poljubila muškarca, te da pati od socijalne anksioznosti.

Dakle, ona pati od socijalne anksioznosti i priznaje da je počela da sklapa prijateljstva tek sa 22 godine. Zajedno sa ovim, maltretiranje iz detinjstva ostavilo je Anju previše stidljivom da razgovara sa muškarcima i smatra da je prisustvo na sastancima "zastrašujuće".

Dok je polovina Britanaca imala seks do svoje 17, a većina do 18, prema anketi Nacionalnog istraživanja o seksualnim stavovima i životnim stilovima, Anja sada pokušava da prevaziđe svoju društvenu anksioznost kako bi mogla da ima svoj prvi poljubac , oformi romantičnu vezu i izgubi nevinost. Rekla je: "Nikada nisam imala samopouzdanja da razgovaram sa muškarcem, a kamoli da izađem na sastanak – ne bih znala šta da kažem."

žena, stidljiva devojka
foto: Shutterstock

- Maltretirali su me u detinjstvu pa sam propustila tinejdžerske godine. Prijateljstva sam počela sklapati tek s 22 godine preko Facebook grupe za samce. Iako je prošlo dosta godina, još i danas me društvena okupljanja zastrašuju - rekla je.

- Kad sam se konačno s nekima sprijateljila, bilo je neverovatno. Mogla sam početi izlaziti i raditi nokte s njima, ići u bioskop. Otišli bismo u lokalni pub na piće ili ponekad na jelo. Bilo je lepo - dodala je.

- Tokom mojih dvadesetih godina, ja i moj mali krug prijatelja odlazili bismo na čudne večernje izlaske u lokalni klub što je bilo zastrašujuće. Doterala bih se, ali jednostavno nisam mogla razgovarati s momcima. Nikada nisam imala hrabrosti izaći na plesni podijum, samo bih se njihala negde u ćošku - prisetila se.

- Muškarci koji su mi prilazili bili su prilično zgodni, ali nisam imala samopouzdanja čak ni popričati s njima, a kamoli poljubiti se ili čak biti intimna - dodala je.

Anja je pokušala koristiti aplikacije za upoznavanje kako bi upoznala nekoga, ali su je od toga odbili muškarci koji su joj se javljali samo zbog seksa.

- Svi moji prijatelji su u braku, roditelji su, i osećam se kao da živim u njihovoj senci. Nikad nisam osetila romantičan poljubac kakav prikazuju u filmovima. Čudno je još uvek biti devica u mojim godinama. Moji roditelji su u braku 40 godina i samo me žele videti srećnu, ali s pravom osobom - kaže Anja.

- Želim vezu koja je više od fizičkog, ali da bi došla do toga najprije moram izlaziti, a pomisao na razgovor s nekim muškarcem u meni stvara teskobu. Bojim se da ću doći u određene godine i žaliti što nisam nikoga pokušala pronaći, ali ipak radije provodim subotu veče kod kuće nego vani na piću. Želudac mi se prevrće od pomisli na fizičku vezu s muškarcem - priznala je.

Mislim da žene mojih godina, koje su imale više partnera, nisu u pravu jer biste trebali imati samo jednog posebnog partnera u životu. Za mene bi do seksa trebalo doći samo ako se dvoje ljudi vole, a ne samo zbog užitka, kao što je seks za jednu noć - rekla je ona.

Nada se da će imati više uspeha u ljubavnom životu u skorijoj budućnosti.

- Znam da moram promeniti svoj način ponašanja ili nikad neću u potpunosti iskusiti život. Volela bih upoznati nekoga jer ne želim dočekati starost s kajanjem - zaključila je, a prenosi The Star.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs