"JA SAM DEVICA, A RODILA SAM ĆERKU" Jedna je od retkih žena kojoj je to pošlo za rukom, a evo kako je to uspela

Kimberli je 2019. godine rodila zdravu devojčicu po imenu Skarlet, a da pritom nikada u životu nije imala intimne odnose.

Porodica
Autor:
"JA SAM DEVICA, A RODILA SAM ĆERKU" Jedna je od retkih žena kojoj je to pošlo za rukom, a evo kako je to uspela
Kako je žena koja je devica dobila ćerku, Foto: Thinkstock

Već smo pisali o ženi koja je putem vantelesne oplodnje sa 50 godina rodila bliznakinje i odgaja ih sama, jer nije uspela da nađe partnera sa kojim bi osnovala porodicu.

Sada vam donosimo priču o Britanki Kimberli Godsal (39) koja je dočekala svoju ćerku u februaru 2019. nakon što je potrošila preko 21.000 evra za pokušaje vantelesne oplodnje.

Kako prenosi britanski Dejli mejl, Godsal je predstavnik sve veće grupe nevinih majki koje odluče da imaju decu iako nikada nisu imale intiman odnos.

Prijavljeno je da su najmanje četiri klinike za plodnost u Engleskoj pomogle heteroseksualnim devicama da se oplode.

- U sobi punoj mama sa novorođenim bebama, više ne možete pretpostaviti da su sve mame imale odnos. Postoje izuzeci od svakog pravila, a tog dana sam ja bila izuzetak, rekla je Kimberli koja je postala "ponosna devica" zahvaljujući savremenoj nauci.

- Čula sam sve šale od prijatelja o mom "bezgrešnom začeću" ili o tome kako bi Skarlet i ja trebalo da postanemo zvezde predstave o Isusovom rođenju. Ne vređa me niko od njih - rekla je Kimberli.

Godsal, koja je poreklom iz Tanbridž Velsa u Kentu - rekla je za novine da je čekala "prvi put" da se uda, iako nije religiozna.

- Shvatam da je ovo romantičan pogled na život, ali sam od malih nogu znala da ću, uprkos tome što želim decu, imati odnos samo sa osobom za koju ću se udati - rekla je ona.

Uprkos nizu kratkotrajnih veza, Godsal nije pronašla muškarca svojih snova, a u tridesetim je osetila kako njen biološki sat otkucava.

- Otkad znam za sebe, želela sam da budem mama - dodala je Kimberli.

Međutim, zabrinuta da bi to što je nevina moglo da bude kamen spoticanja za rođenje deteta, jedna od prvih stvari koje je Kimberli rekla svom konsultantu, na klinici za plodnosti u Tunbridž Velsu. Takođe je imala samo jedan test brisa, koji je bio veoma bolan, zato što je bila nevina, piše Naj Žena.

- Osetila sam veliko olakšanje kada mi je lekar rekao da nije prepreka da postane mama to što sam nevina, osim što mu malo otežava posao jer sam verovatno bila napeta tokom internih procedura, objasnila je Kimberli.

I tako, krajem 2017, sa 33 godine, Kimberli je napravila svoj prvi korak da postane mama tako što je odabrala donora sperme onlajn, preko Evropske banke sperme u Danskoj.

Ova banka sperme je pružila više informacija o donatorima nego drugi pružaoci usluga, što je smatrala važnim za bilo koje buduće potomstvo. Odabrala je Amerikanca bele rase koji je bio inteligentan i kreativan sa crvenkasto-smeđom kosom i plavim očima - na osnovu toga što je imao sličan izgled kao ona.

Ilustracija
Ilustracija foto: Profimedia

- Odlučila sam da budem svesna, a ne pod anestezijom, jer sam se nadala da će biti začeće mog deteta, ali to je bila velika greška jer se ispostavilo da je to bilo jedno od najtraumatičnijih iskustava u mom životu. Koristili su spekulum da otvore vaginu što je bilo jako bolno za mene, pre nego što su ubacili kateter za odlaganje sperme u matericu kako bi se srela sa jajetom na čekanju. Bio je to tako mučan proces da sam plakala, dok mi je ljupka medicinska sestra stisla ruku. Posle su mi rekli da je moja reakcija bila svedena na to da sam devica. Psihološki, koliko i fizički, nisam bila naviknuta na bilo kakvu aktivnost tamo dole, rekla je Kimberli.

Procedura je bila neuspešna, a Godsal je potrošila još hiljadu na vantelesnu oplodnju. Na kraju, ukupno je platila preko 21.000. evra. Sredinom 2018. godine ispostavilo se da je žena zatrudnela i da nosi devojčicu.

Kimberli je ipak uspela da ostane u drugom stanju
Kimberli je ipak uspela da ostane u drugom stanju foto: Shutterstock

Sada stara blizu tri godine, Skarlet je zdrava i vesela devojčica puna ljubavi - i jako liči na majku, sa njenom crvenkasto-bojom kosom i ogromnim plavim očima.

Kimberli je priznala da za nju planira braću i sestre, iako to jednostavno ne može sebi da priušti. Naravno, smatrala je prirodnim začećem, ali ne traži potencijalnog oca na silu.

- Osećala sam se kao da nisam sasvim normalan, što nisam imala intiman odnos, a dobila sam dete, priznala je majka, pa dodala:

- Deo mene se još uvek pita kakav je to osećaj biti intiman sa nekim, ali nedovoljno da to uradim sa nekim s kim nisam u vezi. Drago mi je što imam svoju devojčicu, zaključila je ona.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs