MERILIN MONRO IZBEGAVALA JE INTIMNE ODNOSE: U krevet sa ljubavnikom je odlazila samo ako je baš morala, ZBOG 1 RAZLOGA

Merilin Monro bila je jedna od najlepših žena svog vremena, a iako je imala pregršt ljubavnika često je izbegavala intimne odnose.

Ljubav
08:51h Autor:
MERILIN MONRO IZBEGAVALA JE INTIMNE ODNOSE: U krevet sa ljubavnikom je odlazila samo ako je baš morala, ZBOG 1 RAZLOGA
Zašto je Merilin Monro izbegavala intimne odnose?, Foto: Profimedia

Čuvenu Merilin Monro ne treba posebno predstavljati. Bila je se*s simbol 1950-ih. Simbol lepote i seksepila koja je bila tiha patnja mnogih muškaraca širom sveta, čak i poneke žene.

Bila je prva Plejboj zečica. Merilin je imala buran ljubavni život koji je uključivao sve, od predsednika do sportskih zvezda i glumaca, pa sve do pojedninih glumica.

Prema navodima svetkih medija bila je intimna sa zvezdama poput Marlona Branda, Frenka Sinatre i Elvisa Prislija. Među njenim ljubavnicima bili su američki predsednik Džon F. Kenedi i njegov brat Robert Kenedi, kao i dva sina Čarlija Čaplina.

"Što da ne? Se*s je nešto što radite sa ljudima koji vam se sviđaju. Šta bi moglo biti loše u prirodnom činu?", rekla je jednom prilikom Merilin Monro na temu intimnih odnosa.

Merilin Monro nije uživala u se*su

Merilin Monro je u javnosti projektovala sliku lakih intimnih odnosa bez obaveza. U stvarnosti, Merilin nije uživala u njima, naročito ne sa muškarcima.

Postojala su tri razloga zašto Merilin nije bila opuštena tokom intimnih odnosa:

Iako je bila seks simbom Merilin nije uživala u intimnim odnosima
Iako je bila seks simbom Merilin nije uživala u intimnim odnosima foto: Profimedia

Plašila se da zatrudni jer je njena porodica imala dugo prokletstvo mentalnih bolesti. Njena majka Gledis i njen ujak Merion patili su od paranoidne šizofrenije. Marilinini baka i deda završili su u mentalnim ustanovama. Merilin Monro se plašila da rodi šizofreno dete.

Drugi razlog zašto Merilin nije volela se*s je što je patila od endometrioze. Endometrioza je medicinsko stanje koje rezultira bolnim odnosom.

A treći je bio da su je više privlačile žene nego muškarci.

Uprkos plejadi ljubavnika, Merilin nije mogla da doživi orgazam zbog svojih unutrašnjih demona.

Jednom mi je rekla da nikada u životu nije doživela orgazam sa muškarcem", rekao je jednom prilikom Žan Negulesko, reditelj jednog od Merilininih filmova

Tek kasno u njenom životu, njen psihijatar, dr Ralf Grinson, naučio ju je kako da doživi orgazam. Tek nakon toga je zaista počela da uživa u intimnim odnosima.

Merilin su seksualno iskorišćavali holivudski moguli

Mnogo pre nego što je postojao Harvi Vajnštajn, Holivud su vodili muškarci koji su koristili svoj uticaj i moć da seksualno iskorišćavaju mlade ambiciozne glumice.

Kada sam počela da se bavim manekenstvom, to je bio deo posla… i ako ti nećeš da pristaneš, bilo je 25 devojaka koje bi to učinile", rekla je jednom Merilin Monro.

Derik F. Zanuk (1902-1979) je bio svemoćni šef produkcijskog studija Foks. Zanuk je izmislio takozvani „kauč za kasting“.

Merilin je bila iskorišćena od mnogih miškaraca
Merilin je bila iskorišćena od mnogih miškaraca foto: Profimedia

Svakog popodneva između 16-16.30 Zanuk je imao „sastanak“ sa raznim starletama u svojoj kancelariji. Tokom tog sastanka, Zanuck je iskorišćavao mnoge glumice, među njima i Monro.

Nema velike tragedije. Niko nikada nije dobio rak od se*sa. Spavala sam sa producentima. Bila bih lažov ako bih rekla da nisam", izjavila je svojevremeno napoznatija plavuša na svetu.

Džozef M. Šenk (1876-1961) je bio još jedan moćan rukovodilac u Foksu. Merilin je godinama morala da ga zadojava da bi dobila uloge. Pričala je da je odnos sa njim znao da traje po nekoliko sati dok se ne bi onesvestio od pića na svom kauču.

Merilin su veoma privlačile žene.

Jedno vreme je živela i bila intimna sa svojim trenerom drame, Natašom Lajts, i ostavila je slomljenog srca. Merilin je imala se*s sa Džoan Kraford, Barbarom Stenvik, Marlen Ditrih i Elizabet Tejlor.

Merilin je navodno bila intimna sa Elizabet Tejlor
Merilin je navodno bila intimna sa Elizabet Tejlor foto: Profimedia

Iako je Elizabet Tejlor bila Merlinkin veliki rival u Holivudu, njih dve su imali veoma romantičan susret. Tejlor će kasnije napisati u svom dnevniku:

Njen dodir je bio električan. Htela sam da vidim dokle će ku*ka ići. Ali ona je morala da obavi sav posao", napisala je Elizabet o intimnom odnosu sa Merilin.

Mnogi psiholozi su došli do istog zaključka kada je komplikovan ljubavni život Merilin Monro u pitanju.

Merilin je imala veoma teško detinjstvo zbog čega je želela da se dopadne svima. Ubrzo je saznala da ima prelepo telo, koje je izluđivalo muškarce. Iskoristila je svoju lepotu da privuče pažnju, ali i ljubav koja joj je nedostajala tokom odrastanja.

Međutim, duboko u sebi osećala je da ne zaslužuje da bude voljena i srećna, što je posledica jezivih emocionalnih ožiljaka iz detinjstva. Čim se udala za Dimađija ili Milera, već je planirala razvod.

Merilin je nažalost celog života tražila ljubav.

"Ljubav je najvažnija stvar koja nam se ikada dogodi", rekla je Merilin Monro nekoliko dana pre nego što pronađena mrtva u svojoj spavaćoj sobi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs