Neverovatno

9 GODINA LJUBAVNICU VUKAO ZA NOS, DOK JE ŽENU LAGAO DA JE VOLI: Slavni glumac bio daleko od anđela! (FOTO)

Ovo od njega niko nije očekivao

Ljubav
Autor:
9 GODINA LJUBAVNICU VUKAO ZA NOS, DOK JE ŽENU LAGAO DA JE VOLI: Slavni glumac bio daleko od anđela! (FOTO)
Foto: Profimedia

Legendarni glumac Sidni Poatje preminuo u 95. godini, a iza sebe je ostavio bogatu karijeru dugu čak 71 godinu.

S tolikim stažom u Holivudu, jasno je da od glumca nisu bežale ni žene, a njegov su život posebno obeležile čak tri dame. Dve su mu bile supruge, a s trećom, s kojom je ostao devet godina, nikad nije stao pred oltar.

Njegova prva supruga bila je Juanita Hardi s kojom se venčao 1950. godine i s kojom je zasnovao porodicu. Ostali su zajedno do 1965., iako je on već šest godina ranije započeo aferu s kolegicom koja će također ostaviti velikog traga u njegovom životu. S Juanitom je dobio četvoro dece.

Žena s kojom je započeo aferu bila je holivudska diva Dajen Kerol koju je upoznao na snimanju filma 'Porgy i Bess' i koja ga je odmah očarala.

Iako su oboje tad bili u braku, Sidni ju je pozvao na večeru na kojoj su se zaljubili jedno u drugo.

"Čim sam je počeo upoznavati shvatio sam da je ona jedna od najpametnijih žena koje sam ikad sreo," rekao je Sidni jednom prilikom.

Kad se njihovo prijateljstvo počelo pretvarati u nešto više, obećali su jedno drugom da će se razvesti od trenutnih partnera i prestati skrivati svoju vezu.

Dajen je to i učinila, ali ne i Sidni. Ona je iz frustracije počela izlaziti s drugim muškarcima, na što je on poludeo od ljubomore. Jednom je ispričala da je imao ljubomorni ispad, nazvavši je u hotelsku sobu i napadao je tvrdeći da zna da je upravo spavala s drugim.

Sidni Poatje
foto: Profimedia

"Neću da budeš s drugim muškarcima. Ti pripadaš meni", navodno joj je rekao.

Njihova je afera potrajala devet godina, a u jednom trenutku joj je Sidni rekao da je konačno raskrstio sa suprugom, a kao dokaz svoje ljubavi poklonio joj je prsten i stan od 10 soba.

Predložio joj je da žive zajedno šest meseci pre nego što se venčaju jer nije hteo da srlja iz jednog braka u drugi. Tek što se Dajen uselila u stan, Sidni je nazvao svoju suprugu i rekao joj da se predomišlja oko razvoda.

Takođe nije želeo da Dajenina ćerka živi s njima, a kad ju je ona svejedno pokušala dovesti, promenio je brave u stanu, te od nje zatražio da mu plati troškove uređenja stana. Ona je to i učinila, a kasnije je rekla da je u tom trenutku bila očajna.

Iako se Sidni kasnije ipak razveo, propala je i njegova veza s Dajen, ali uprkos komplikovanom odnosu, njih dvoje su ostali prijatelji sve do njene smrti 2019. godine.

Sidni Poatje
foto: Profimedia

"Sidni i ja smo sad prijatelji. To je ona lepa stvar koja dođe s godinama: opraštanje i spuštanje standarda", napisala je ona kasnije u svojoj knjizi.

Ona se kasnije čak četiri puta udavala dok je Sidni našao sreću s kanadskom glumicom Doanom Šimkus s kojom se venčao 1979. S njom je dobio još dve ćerke i ostali su zajedno sve do njegove smrti.

Sidni je iza sebe ostavio šestoro dece, osmoro unučadi i troje praunučadi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs