Proverite i sami

Saznajte da li će vas prevariti: Jedan jedini podatak otkriva kako!

Za predviđanje moguće prevare u budućnosti ne treba vam kristalna kugla, već je dovoljno da znate jedan jedini podatak
Ljubav i zavođenje
12:28h Autor:
Saznajte da li će vas prevariti: Jedan jedini podatak otkriva kako!
Foto: Shutterstock

Prevaru niko ne želi da doživi u ljubavnoj vezi, pa bi bilo dobro da unapred znate da li je moguće da do nje dođe. Međutim, za predviđanje moguće prevare u budućnosti ne treba vam kristalna kugla, već je dovoljno da znate jedan jedini podatak.

Novo istraživanje dokazalo je da sklonost ka prevari može da bude – nasledna. Dakle, da li će partner da bude neveran (odnosi se i na žene i na muškarce) uveliko zavisi od toga da li su njegovi roditelji učinili preljubu. Studija je pokazala da ako je roditelj bio neveran, dvostruko je veća verovatnoća da će i dete da prevari partnera, nego kod dece čiji su roditelji bili verni.

Evo kako da mu vratite za prevaru: Osvetite mu se da ga zaboli!

"Otkrili smo snažnu povezanost između roditeljske prevare i preljubničkog ponašanja među našim ispitanicima. Dakle, prevara roditelja povezana je s većom verovatnošću da je i njihovo dete bilo neverno barem jednoj u svojoj vezi. Ovaj podatak ne znači nužno da će partner da prevari baš vas. Zadovoljstvo u vezi, privrženost, snaga samokontrole i karakter takođe igraju ulogu u tome hoće li neko da bude neveran", objašnjava doktorka Dejna Vajzer, voditeljka istraživanja, koja dodaje da se dete ponaša onako kako je učilo od roditelja.

Kad je saznala za aferu: Šta je ljubomorna Džeki Kenedi rekla Merilin Monro?

"Ključno je roditeljsko objašnjenje neverstva. Roditelji će da pokušaju da opravdaju svoje ponašanje i da prikažu prevaru kao prihvatljivo ponašanje, što utiče na uverenja i ponašanje njihove dece. Roditelji uče decu šta je prihvatljivo i vredno u romantičnoj vezi i ponašanje roditelja može da ima nehotične posledice na ljubavne veze njihove dece. Drugim rečima, roditelji stvaraju pravila koja deca usvajaju i kasnije u životu "igraju" prema njima", govori Vajzer.

Bez obzira na rezultat studije, Vajzer ističe da niko ne bi smeo da dopusti da ga prošlost definiše i da se taj začarani krug prevara može prekinuti.

"Osoba mora da radi na sebi i da otvoreno razgovara s partnerom o svim opasnostima koje bi mogle da ugroze njihovu vezu. Ohrabrujuće je i to što ipak ima mnogo osoba vernih u vezi čiji su roditelji bili neverni", napominje doktorka Vajzer.

Ovakve žene muškarci češće varaju: Iznenadićete se!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs