Napoleon i Žozefina

Najstrastvenija ljubavna priča svih vremena: I posle razvoda žudeli jedno za drugim! (FOTO)

Zaljubljeni Napoleon svoju je voljenu Žosefinu uprkos brojnim aferama, ljubavnicama i razvodu zaista voleo do samog kraja. Ljubičice koje mu je ona poklonila nosio u medaljonu oko vrata sve do smrti

Zanimljivosti
Autor:
Najstrastvenija ljubavna priča svih vremena: I posle razvoda žudeli jedno za drugim! (FOTO)
Naopoelon i Žozefina Bonaprarte, Foto: Profimedia

Njihova ljubav ostala zapamćena u istoriji kao jedna od najvećih,a bila je u isto vreme i bajkovita i tragična. Svedočanstvo njihove ljubavi su brojna ljubavna pisma puna žudnje. Iako je njihova veza i brak bili prepuni afera, a na kraju je došlo i do razvoda Napoleon Bonaparte, najveći francuski vojskovođa, je voleo iskreno samo nju - svoju Žosefinu.

Ušao je unutra i prespavao, izašao bled i prestravljen: Tajnu zauvek odneo u grob!

foto: Profimedia

- Od kako sam te napustio stalno sam nesrećan. Moja je sreća da budem pored tebe. Neprestano živim u sećanju, na tvoja milovanja, tvoje suze, tvoju nežnu brigu. Čar neuporedive Žosefine konstantno gori i užareni je plamen u mom srcu - pisao je zaljubljeni Napoleon.

Opčinila ga je šarmom i inteligencijom

Mlada udovica s dvoje dece upoznala je Napoleona 1795. godine, kada su njoj bile 32 godine, a njemu samo 26. Ona je godinu ranije izgubila muža, francuskog vikonta, koji je osuđen na smrt i giljotiniran. Kao udovica bila je ljubavnica nekoliko istaknutih političara, a u to vreme je bila ljubavnica Polu Barasu koji je hteo svoju skupu ljubavnicu da spoji sa Napoleonom jer je našao novu, a nije mogao izdražava obe. Ona je po njemu bila idealna za mladog generala Bonapartea koji je u to vreme hteo da oženi stariju, ozbiljnu i bogatu suprugu poreklom aristokratkinju. A Žosefina je ispunjavala sve uslove. Upoznali su se na jednoj zabavi, a Napoleon se, ne očekujući, momentalno zaljubio.

Opčinila ga je šarmom, inteligencijom, dobrim ukusom, socijalnim veštinama.

Ali on se nije svideo njoj. Ipak, Žosefina koja je bila dosta rasipna i volela život na visokoj nozi, nije mogla da priušti da ona i njena deca ne nastave da žive životnim stilom na koji je navikla. Tako je pristala na njegovo udvaranje i vrlo brzo se udala za njega iz interesa. To je jedna od verzija susreta dvoje najpoznatijih ljubavnika svih vremena.

Poslednji obrok u životu: Slavni su pred smrt jeli ovo! (FOTO)

foto: Profimedia

Hteo je stalno da bude u njenoj blizini

Ni njena ni njegova porodica se nisu slagali s brakom. Ipak, ona je bila starija, imala je već dvoje dece, nije bilo sigurno hoće li moći još da rađa, a pratila ju je i reputacija žene sumnjivog morala sklone stalnom menjanju ljubavnika.

Uprkos tome, imala je određeni status u društvu, ljudi su je voleli i bila je vrlo vešta u sklapanju poslova i kontaktima sa ljudima na važnim pozicijama. Njeni prijatelji su smatrali da je Napoleon ne baš značajan general s premalo novca koji je stalno na bojnom polju.

Napoleon je odmah nakon sklapanja braka morao da otputuje i bio je očajan jer silno zaljubljen želeo je da stalno bude u blizini svoje žene. Svakodnevno joj j slao pisma puna divljenja, ljubavi i lepih reči, a njoj je odgovaralo da je on iz daljine obožava. Ona je nastavila da vodi razuzdan život pun seksualnih afera i stalno je nalazila izgovore da mu se ne pridruži.

Slepo zaljubljena u pogrešnog: Brak iz interesa, poniženja, noći pune strasti!

Više te ne volim, naprotiv, prezirem te. Ti si grozna, vrlo šlampava, vrlo glupa, vrlo pepeljugasta. Uopšte mi ne pišeš, ne voliš svog supruga. Ti znaš kakav užitak mi tvoja pisma pričinjaju, a ne udostojiš se da napišeš čak ni šest redaka najbezveznijih žvrljotina… Nadam se da ću te uskoro čvrsto zagrliti i obasuti te milionima vrelih poljubaca. Bonaparte” - stoji u jednom od Bonaparteovih pisama.

Krvava istorija Madam Tiso: Ko je ona zaista bila? (FOTO)

foto: Profimedia

"Moja Žosefina radi sve graciozno..."

Kada je saznao kako se ona ponašala dok njega nije bilo, a zadnji je sve saznao, totalno je pobesneo i odlučio da sa njom više nema ništa. Nije tada još odlučio da se razvede, ali je odlučio svoju nevernu ženu u potpunosti da ignoriše. Ali ni to hirovitoj Žosefini nije odgovaralo. Tek tada je ona počela da žudi za njim. Odlučila je da se posveti samo njemu, prestala je da ga vara, te mu je bila danonoćno na raspolaganju. Ali on je tada, iako nije prestao da je voli, počeo da je drži na distanci i menjati ljubavnice. Inače, bio je vezan za njenu decu, brinuo se o njima i voleo ih, a i nije hteo da ostane i bez Žosefininih sposobnosti da uveri ljude u ono što je u njegovom interesu. A ona je bila vrlo vešta u tome.

U svojim pismima i dalje je bio nežan: "Dobro sam. Volim te i želim. Za mene postoji samo jedna žena na svetu". Kada bi ona čula glasine o njegovim ljubavnicama on bi odgovarao:

"Ne znam na šta mislite kada mi spominjete druge žene.. Ja volim samo moju malu Žosefinu, dobru, hirovitu, koja se često ljuti, ali se svađa tako graciozno, ona sve radi graciozno, jer ona je jednostavno fascinantna..."

Nesrećniji od Laze Kostića: Zabranili mu da je voli, umro željan njene blizine! (FOTO)

foto: Profimedia

Seks manijaci

On je bio očaran njenim seksualnim znanjima, uključujući i pokret koji je nazivao "zigzag". Opijen seksualnom strasti, pisao joj je vatrena ljubavna pisma sa seksualnom konotacijom. "Vraćam se u Pariz sutra, ne peri se".

- Ljubav je vodio brzo i žestoko. Poput vatrogasca koji gasi požar - izjavila je Žosefina o Napoleonovom ljubavničkom umeću. Ali i ona je bila veoma bučna u vođenju ljubavi tako da je, ne jednom, probudila pola dvora svojim kricima.

- Ekstremno snažna i izuzetno glasna seks tehnika - tako su njihove seks seanse opisivali osoblje u kući, a jedna od njih rezultirala je time da su pali iz kreveta i tako probudili cielu kuću.

Imao je 6 žena i samo jednu želju: Bog mu je nije ispunio! (FOTO)

foto: Profimedia

I posle razvoda: "Silno vas želim videti"

Pet godina nakon što je postala carica, Žosefina i Napoleon su se razveli. Razlog je bio taj što ona nije uspela da mu rodi i osigura naslednika. Razvod je Žozefini teško pao, ali je pristala na njega kako bi omogućila Napoleonu da se oženi mlađom ženom koja bi mu mogla roditi naslednika. Ali bivši supružnici su ostali u dobrim odnosima. Smatra se da je jedino što je ikada stalo između njih bilo to što više nije mogla da ima dece. Do kraja života se brinuo o njoj i njenoj deci. Na korišćenje je dobila dvorac "Malmaison" nedaleko od Pariza, gde se bavila uzgojem ruža. Čak 250 vrsta ruža raslo je u njenom vrtu.

Nekoliko meseci nakon razvoda pisao joj je:" Želim vas videti! Ako ste u Malmaison, ja ću doći krajem meseca jer vas silno želim videti!"

Nikad nije prestao da joj piše romantična pisma. Na kraju života je priznao da je njegova nova žena, austrijska princeza Matija Lujza, bila korisna jer je rodila sina, ali da je Žosefina ispunila njegov život pravom ljubavlju i bila mu uvek verna podrška u svemu.

Burna ljubavna romansa dva najveća meksička umetnika: Priča o slonu i golubici! (FOTO)

foto: Profimedia

Poslednje što je rekao bilo je njeno ime

Četiri godine nakon razvoda, Žozefina je umrla od upale pluća koja je navodno bila komplikacija prehlade dobijene za vreme šetnje s ruskim carem Aleksandrom I po vrtovima Malmaisona. U to vreme, Napoleon je već bio poražen, a za njenu smrt saznao je na ostvu Elbi gde je otišao u progonstvo tog istog meseca kad je ona umrla. Navodno se, kad je čuo da je umrla, zaključao u sobu na dva dana, ne želeći nikoga da vidi. On je umro oko 7 godina kasnije, a poslednja reč na samrti bilo mu je navodno upravo njeno ime.

Ljubičice koje mu je poklonila nosio u medaljonu oko vrata sve do smrti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs