Ljubav koja ne prestaje

I posle 63 godine, nikog ne voli kao nju: Emotivna ispovest Kirka Daglasa (101)!

Veruje da je zahvaljujući En preživeo najteže momente u životu

Vip priča
11:55h Autor:
I posle 63 godine, nikog ne voli kao nju: Emotivna ispovest Kirka Daglasa (101)!
Foto: Profimedia

Kirk Daglas, rođen kao Isur Danijelovič, sin je nepismenih ruskih imigranata, a odigrao je neke od najslavnijih uloga u istoriji kinematografije, od Spartaka i Vinsenta van Goga do Doka Holidaja.

Na današnji dan, 9. decembar, Kirk slavi 101. rođendan, a svoju dugovečnost pripisuje "divnom braku" koji traje više od 60 godina!

Glumačka ikona Kirk Daglas tvrdi da je doživeo sto godina zahvaljujući svojoj supruzi En Bajdens Daglas (98), uz koju je uspevao da se oporavi od svih nedaća koje mu je život nosio.

Preživeo je moždani udar koji mu je poremetio govor i zbog kojeg je morao da prestane da glumi pre dve decenije. Izvukao se bez većih posledica iz helikopterske nesreće 1991. godine, a veliku prazninu ostavila je i smrt njegovog sina Erika 2004. godine.

"Srećan sam što sam pre 63 godine pronašao srodnu dušu i verujem da mi je naš divan brak pomogao da sve preživim", napisao je Daglas u časopisu Closer Weekly, prošle godine, povodom svog stotog rođendana.

Najlepša ljubavna priča sa najtragičnijim krajem: Slavni glumac nikada nije preboleo suprugu! (FOTO)

foto: Profimedia

Lepu En upoznao je 1953. godine tokom snimanja filma "Act of Love" u Parizu, dve godine nakon što mu se raspao prvi brak s glumicom Dajanom Vabster iz kojeg je imao sina Majkla i Džoela. Slavni glumac rekao je da ga je odmah privukao njen smisao za humor.

Snažna hemija i humanitarni rad

Iako je lepotica nemačkog porekla smatrala da je Kirk zgodan i šarmantan, nije htela da se petlja sa holivudskim glumcima. Ipak, hemija je bila jača, pa su godinu dana kasnije, 1954. godine, izgovorili sudbonosno Da u Las Vegasu.

"Nikad nisam mislio da je naš brak unikatan. Zaljubio sam se u devojku i nakon više od šezdeset godina i dalje je volim", otkrio je u jednom intervjuu slavni glumac.

Pre dve godine izdao je knjigu poezije po imenu "Life Could Be Verse", koju je posvetio svojoj supruzi Ani, a u jednoj od pesama ističe da ljubav počinje u osamdesetoj godini.

Poslednje dve decenije, Kirk i Ana posvetili su filantropiji. Izgradili su 400 školskih igrališta u Kaliforniji i osnovali centar za Alchajmerovu bolest. Svoju imovinu nakon smrti nameravaju da daju u humanitarne svrhe.

Najukletije porodice svih vremena: Tragične sudbine dočekali i njihovi daleki potomci! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs