Dosetili se

Misterija rešena, kraljevski dragulji im bili sve vreme pred nosem: Otkriveno gde su skrivani od nacista! (FOTO)

Kako im nacisti tokom Drugog svetskog rata ne bi ukrali dragoceno kamenje kojim je bila optočena kraljevska kruna, članovi britanske kraljevske porodice potrudili su se da ga dobro sakriju. Iako se do sada nagađalo da se ono nalazilo u pećini u Velsu ili u Kanadi, istina je da je ono bilo nadohvat ruke kralju i kraljici

Zanimljivosti
11:47h Autor:
Misterija rešena, kraljevski dragulji im bili sve vreme pred nosem: Otkriveno gde su skrivani od nacista! (FOTO)
Foto: Profimedia

Da su bili u velikom strahu da ne izgube najvrednije drago kamenje, pogotovo ono kojim je bila optočena kraljevska kruna, govore i najnoviji podaci koji su se pojavili na internetu. Naime, da im ih nacisti tokom Drugog svetskog rata ne bi ukrali, britanska kraljevska porodica dosetila se gde i kako da ih sakrije u dvorcu Vindzor.

foto: Reuters / Toby Melville

Prema informacijama koje je objavio Times of London, otac kraljice Elizabete, kralj Džordž VI, naredio je drastične mere - da se sve drago kamenje spremi u posudu za keks, a potom zakopa u zemlji pored dvorca.

Gatara joj predvidela budućnost: Jednog dana bićeš kraljica! (FOTO)

foto: AP / Toby Melville

Iako su prethodne informacije, da je drago kamenje skriveno u pećini u Velsu ili u Kanadi tokom Drugog svetskog rata, misterija je sada napokon rešena, kada je stručnjak za kraljevski nakit, Alaster Brus otkrio u pismima koje je kraljevski knjižničar Ser Oven Moršed slao kraljici Meri, majci Džordža VI, da su oni zakopani u dvorcu.

Da ne pukne bruka: Monstruozni čin dede kraljice Elizabete!

foto: Profimedia

Ali, nisu samo ovlaš zakopani, već su za njih napravljene dve male komore sa strmim vratima ispod jednog od sigurnih ulaza u dvorac Vindzor, a pristup tome i danas je moguć.

Rubin The Black Prince i safir St. Edwards zajedno su skladišteni u limenu kutiju za kolače.

foto: Profimedia

"Jednostavno su izvađeni kako bi u bilo kojem trenutku mogli da budu vraćeni na krunu", otkrio je Alaster Brus.

foto: Profimedia

O svemu tome kraljica Elizabeta, koja je u to vreme imala 14 godina, obaveštena je tek sada, kada su informacije puštene u javnost.

Osoblje napušta kraljicu Elizabetu u sve većem broju: Skandali isplivali u javnost!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs