SAZNAJTE VIŠE

NAJBOGATIJI ČOVEK NA SVETU SINONIM JE ZA BLUD I NEMORAL: Ima 12-oro dece, a njihov život je NEVEROVATAN

Sultan od Bruneja ima čak dvanaestoro dece najpoznatiji su oni koje je dobio sa svojom drugom ženom - princ Abdul Azim, princ Abdul Mateen, princeza Fadzilah Lubabul i princeza Azemah Ni'matul.

Zanimljivosti
12:13h
NAJBOGATIJI ČOVEK NA SVETU SINONIM JE ZA BLUD I NEMORAL: Ima 12-oro dece, a njihov život je NEVEROVATAN
Najpoznatija deca sultana od Bruneja, Foto: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Sultan od Bruneja Hasanal Bolkijah (77), koji već decenijama suvereno vlada Brunejima, važi za jednog od najbogatijih sultana ikada, a njegovo ime je postalo sinonim za bahatost i blud i nemoral. Propisao je 2019. godine stoge zakone, a živi po potpuno drugačijim načelima u u palati sa 1.788 soba, 257 kupatila, 5 bazena, džamijom, salom za bankete i garažom u kojoj je parkirano 110 automobila. Iako važi za bludnika u svakom smislu te reči, njegova deca su ispala i više nego bolja.

Princ Abdul Azim

Četvrti u redu da nasledi tron Bruneja, princ Abdul 'Azim bio je drugorođeni princ brunejskog vladara sultana Hasanala Bolkijaha. Rođen je u Bandar Seri Begavanu 29. jula 1982. godine, a studirao je na Međunarodnoj školi Brunej, Singapurskoj Rafls instituciji i Univerzitetu Oksford. NBC News je objavio da je pokojni Princ imao produkcijsku kompaniju sa sedištem u Londonu pod nazivom Daryl Prince Productions i da je radio kao holivudski filmski producent.

Princ Abdul Azim
foto: Profimedia

Njegove zasluge, pod imenom Azim Bolkiah, uključuju film "Ti nisi ti" iz 2014. sa Hilari Svonk u glavnoj ulozi i "Srećni princ" iz 2018. sa Rupertom Everetom i Kolinom Firtom. Poznat kao član međunarodnog džet-seta, Azim je često bio viđen sa slavnim ličnostima na raskošnim zabavama u Evropi i Americi, prenosi Dejli Mejl. Neverovatno bogat, Azimova neto vrednost procenjena je na 5 milijardi dolara u vreme njegove smrti. Majkl Džekson, Pamela Anderson i Džoan Kolins su se tokom godina slikali sa princom na proslavi njegovog 30. rođendana.

Među ostalim poznatim prijateljima sa kojima se družio našla se tu i Miša Barton i Skarlet Johanson. Azim je takođe sklopio prijateljstvo sa pokojnom rijaliti TV zvezdom Džejd Gudi, koja ga je jednom opisala kao 'briljantnog partnera', nakon što ju je gledao u "Velikom bratu" slavnih.

Azim je takođe bio domaćin na zabavama kojima su prisustvovali brojni zagovornici prava homoseksualaca i transrodnih osoba, uključujući Kejtlin Džener, Maraju Keri i skijaša Gasa Kenvortija. Azimova otvorena podrška LGBT zajednici dovela je do glasina da je i on gej, iako nikada nije otvoreno progovorio o svojoj seksualnosti. Njegov stav je privukao posebnu pažnju 2019. godine kada je njegov otac Hasanal Bolkiah najavio novi zakon koji je dozvoljavao i kamenovanja gej ljudi u njegovoj zemlji.

Preminuo je u 38-oj godini života od posledica vaskulitisa.

Princ Abdul Matina

Princ Abdul Mateen
foto: Profimedia

Ljubitelj životinja, pilot i Instagram zvezda - Princ Abdul Matina ima veliki broj pratilaca na društvenim mrežama s dobrim razlogom.

Biografija mladog princa je u najmanju ruku impresivna. On je kvalifikovani pilot helikoptera u Odbrambenoj školi letenja helikoptera, predstavnik polo-a u 2017. i 2019. godini, i magistar je umetnosti iz međunarodnih studija i diplomatije. Princ Mateen trenutno boravi u luksuznoj Brunejskoj palati, za koju se kaže da ima ukupno 1877 soba ukrašenih zlatom, dijamantima i srebrom.

Ipak, životni stil bogataša mu nikada nije došao do glave. U intervjuu za GQ magazin, princ je opisan kao „prizeman čovek koji ne voli da se razmeće bogatstvom svoje porodice“ i „više ga zanima jednostavan život, svoje strasti, vreme sa porodicom i prijateljima i druge plemenite aktivnosti kao što je humanitarni rad“.

Sa 18 godina (i kao jedan od najmlađih učesnika u to vreme), Prajs Mateen se upisao na Kraljevsku vojnu akademiju u Sandherstu u Velikoj Britaniji. Po završetku školovanja 2014. godine u činu potporučnika, ostao je aktivan u sportu. Instagram princa Mateena prepun je slika njegovog vremena koje je proveo u vojsci, na terninizima boksa, na konjima dok igra polo, i kako provodi vreme u prirodi (šetnja plažom, ronjenje) ili na zvaničnim funkcijama.

Princeza Fadzilah Lubabul

Njeno puno ime i titula su glasili Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Fadzilah Lubabul Bolkiah, ali je njenim saigračima iz Bruneja u netbolu poznata samo kao "Fad".

Azijsko prvenstvo u netbolu 2018. ima dozu kraljevske funkcije jer princeza Fadzilah, ćerka brunejskog sultana Hasanala Bolkijaha, kapiten je na strani i igra u napadu sa krila.

Dok sportska princeza uživa i u polo-u i jahanju. Ali menjala je patike za knjige pošto je završila master diplome iz međunarodnih odnosa na londonskom Kingston univerzitetu i poslovne administracije na međunarodnoj poslovnoj školi Hult u Masačusetsu. Takođe je zapažena u javnosti kada učestvuje u mnogim dobrotvornim akcijama. Kao i mnogi drugi članovi kraljevske porodice, princeza ne koristi društvene mreže i vodi povučen način života.

Princeza Azemah Ni'matul

Azemah Ni'matul
foto: Profimedia

Princeza Azemah Nimatul Bolkiah, ćerka kralja Hasanala Bolkiaha - takođe članica polo tima Bruneja, više puta je učestvovala na SEA igrama sa svojim bratom Abdulom Mateenom. Sa polo timom osvojili su bronzanu medalju na SEA igrama 2017. godine. Princeza Azemah je pokazala svoj sportski talenat sa 4 godine i provela je dosta vremena trenirajući u Španiji. 39-godišnja princeza je omiljena kada se pojavi na bilo kojoj svečanosti u javnosti i omiljena je među pricezama širom sveta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs