Iskoristite ih maksimalno

Za samo 30 sekundi: 9 caka da se dopadnete svima!

Svaka osoba koju upoznamo za par sekundi stvori mišljenje koje uveliko određuje da li ćemo da joj se svidimo, hoće li nam verovati i poštovati nas
Lifestyle
08:34h Autor:
Za samo 30 sekundi: 9 caka da se dopadnete svima!
Foto: Shutterstock

Svaka osoba koju upoznamo za par sekundi stvori mišljenje koje uveliko određuje da li ćemo da joj se svidimo, hoće li nam verovati i poštovati nas. Istraživanja su pokazala da se 85 odsto finansijskih uspeha događaju ne zbog veština i znanja, nego zbog sposobnosti da se povežemo s drugim ljudima i pridobijemo njihovo poverenje i poštovanje. Savladajte sledećih 9 trikova kako da u 30 sekundi ostavite najbolji utisak u svakoj situaciji:

1. Delujte blagonaklono, a ne preteće

Prvih nekoliko sekundi prvog susreta vođene su instinktivnim reakcijama. Svaka osoba radi nesvesne procene o tome koliko se sigurno oseća u društvu druge osobe. Budite svesni signala koje šaljete u tih par sekundi i pazite da ih drugi nikada ne percipiraju pretećima, odnosno da vaš nastup ne bude agresivan.

Tri fatalne greške: Zbog ovoga muškarci beže od vas!

2. Poštujte tuđe granice

Budite svesni nečijeg ličnog prostora i poštujte te granice. Ako niste sigurni kako da se ponašate sledite znakove osobe s kojom jeste: ako se ona nagne prema vama i vi se nagnite prema njoj; ako se ona odmakne, odmaknite se i vi.

3. Pazite na govor tela

Govor tela može da govori mnogo više od reči. Pokažite njime da osoba ima vašu pažnju i da ste otvorena srca. Izraz vašeg lica neka bude kombinacija autoriteta i pristupačnosti i ne zaboravite da održavate kontakt očima.

Ako želite da imate moć: 8 pokreta da dobijete sve što hoćete!

4. Budite pozitivni

"Jezik" mozga su slike, zvukovi, osećanja i u manjoj meri mirisi i ukusi. U sliku koja je pogodna mozgu mnogo je teže preneti negativnosti, nego pozitivnosti pa iskoristite to svojom pozitivnom pojavom, energijom, prijatnim mirisom...

3 pitanja koja mogu da vam promene život: Razmislite dobro kako ćete da odgovorite!

5. Kontrolišite svoje ponašanje i raspoloženje

Energija koju odašiljete jedna je od prvih nesvesnih stvari na koje ljudi reaguju. Ako ste umorni, odašiljite mirnoću. Ako ste rastreseni i neentuzijastični, projektujte pozitivnost. Na taj način davaćete bolji utisak, a istovremeno ćete pozitivno da utičete na vlastito raspoloženje. Toplina, entuzijazam i samopouzdanje uvek više privlače ljude od ljutnje, arogancije i nestrpljivosti. Šta god se događalo oko vas, trudite se da budete što pozitivniji kako biste natrag dobili pozitivnu reakciju drugih.

6. Budite usklađeni

Pazite da vaše reči, ton glasa i govor tela budu usklađeni, odnosno da govore isto. Nejasne i pomešane poruke odbijaju ljude, dok vam doslednost daje jasnoću i verodostojnost.

7. Budite znatiželjni, zainteresovani i otvorena uma

Ako podstaknete drugu osobu da govori i da nastavi da govori, velike su šanse da ćete joj se svideti. Budite zainteresovani i otvorena uma, postavite pitanja koja podstiču sugovornikovu imaginaciju i razgovor.

Kako da ga naterate da juri za vama: Kvarne ženske igre koje muškarca bacaju na kolena!

8. Oblačite se za uspeh

Pronađite stil oblačenja koji predstavlja ono što vi jeste i koji šalje poruku koju želite da pošaljete o sebi. Na odeću gledajte kao na omot proizvoda (vas) koji želite da prezentujete.

9. Neka vam svaka veza s drugima bude važna

Tretirajte svaku vezu, odnosno odnos s drugima, kao da vam je najvažnija na svetu, bilo da je reč o prijateljima, kolegama ili samo poznanicama. Jer nikad ne znate koliko bi osoba koju ste tek upoznali mogla da vam pomogne u životu.

Zašto ne treba da se vratite onom ko vas je povredio: Jedini razlog!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs