Učite od najboljih

Uspešne i bogate žene su shvatile odavno: Ovih 6 koraka vode pravo na vrh!

Priča o tome da su žene "slabiji pol" i da ih neuspeh parališe je prevaziđena
Lifestyle
00:34h Autor:
Uspešne i bogate žene su shvatile odavno: Ovih 6 koraka vode pravo na vrh!
Foto: Profimedia

Džil Grifin je autorka knjige "Žene su odlični lideri" koju je napisala nakon mnogih razgovora koje je imala sa uspešnim poslovnim ženama na visokim pozicijama najvećih svetskih korporacija.

Ona je izdvojila šest stvari koje su uspešne žene shvatile i primenjuju u svom poslovanju, i baš zbog toga se nalaze na samom vrhu.

Muškarci nisu protivniciOtarasite se onoga da živimo u "muškom svetu". Statistike pokazuju da je više muškaraca na vodećim pozicijama stoga se trudite da budete u dobrim odnosima sa njima. Ne gledajte muškarce kao svoje neprijatelje na poslu. Budite mudre, pratite ih i slušajte njihove savete tako da se oni osećaju lepo da vam pomognu i usmere vas.

Spremne su da preuzmu teške zadatke kada se ukažuI uspesi i neuspesi mogu da vam koriste, a pametne žene to znaju. Kada stvari idu dobro, svi se guraju ko će prvi stati u red ispred direktora. Kada se stvore problemi, svi se povlače, ali tada nastupaju snažne žene. One su svesne da ništa nije nemoguće i da se rad u kriznim okolnostima naročito vrednuje i ceni u očima nadređenih. Mudre žene hodaju po žici i puštaju da se i manji trud u teškim zadacima dodatno naplati. Kada se tako postavite, više niko na poslu neće moći bez vas.

Ona dobija sve što poželi, muškarci joj jedu iz ruke: Fatalna dama Zodijaka!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ne plaše se neuspehaPriča o tome da su žene "slabiji pol" i da ih neuspeh parališe je prevaziđena. Neuspeh je loš za svakoga, ali bojazan od njega ponekad može biti najsnažniji motivator. Setite se mnogih poučnih citata velikih, i uspešnih ljudi. Neuspeh je samo iskustvo i na putu do vrha će ih biti mnogo.

Barataju finansijamaŽene ne treba da budu na poslu samo kao sekretarice i daktilografkinje. Od malena se priča da je matematika bliža dečacima, a književnost i likovno devojčicama. Ali to ne mora da bude slučaj. Mudre žene sve zanima, a naročito finansijski aspekt poslovanja. Njih niko ne može da prevari ili uskrati za nešto što im pripada i što zaslužuju. Poznavanjem finansija one su samostalnije i samopouzdanije.

Žene apsolutno dominiraju u ovih 7 stvari: Niko im ne može ništa!

Grade dobru mrežuNetvorking je ono u čemu su žene zaista dobre. Mudre žene održavaju svoja poznanstva naročito kada je reč o ljudima iz iste branše, klijentima, partnerima, advokatima. Dobre veze i poznanstva određuju tok vaše karijere i olakšavaju vam život na mnogo načina. Preporuka i "dobar glas" su zlata vredni u poslovnom svetu.

Ostaju skromne i odlučneKrpice i šljokice ne mogu da zamažu oči uspešnim, pametnim ženama. One znaju koliko su se borile i žrtvovale za svoje uspehe i zato ne troše na stvari koje su tu samo da bi im zamazale oči. Uspeh koji je neosporan pre ili kasnije u slučaju pametnih žena, ih neće promeniti. Jednostavnost je najveća mudrost, a odlučnost je ključ uspeha i pobede.

Dobila životnu šansu sa 18 godina: Princeza Amira, žena kojoj se svet divi! (FOTO)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs