Uspeh

Žene apsolutno dominiraju u ovih 7 stvari: Niko im ne može ništa!

Ono što žena može, muškarcu je misaona imenica
Zanimljivosti
22:36h Autor: ,
Žene apsolutno dominiraju u ovih 7 stvari: Niko im ne može ništa!
Foto: Thinkstock

Britanski Telegraf (Telegraph) objavio je tekst o tome koje su to oblasti u kojima su žene definitivno bolje od muškaraca.

Kako piše list, postoje stvari u kojima žene nikad neće biti bolje od muškaraca, kao što je pobeda nad najsnažnijim muškarcem na svetu, ali u svemu ostalom, radi se o poprilično poštenom "takmičenju".

Evo sedam stvari u kojima žene dominiraju:

Multitasking

Muškarci verovatno samo čitaju ovaj članak. Sudeći po mnogim istraživanjima, žene mogu da čitaju ovaj članak, jedu, igraju igricu i pevuše neku pesmu. Bez imalo problema.

Razgovori za posao

Iako se na prvu čini kako muškarčev šarm bolje prolazi na razgovorima za posao, to i nije baš tako. Žene se možda osećaju ranjivijima pred ovakvom vrstom "ispitivanja", ali one se mogu puno bolje nositi sa stresom, ne dopuštajući mu da utiče na njihovo predstavljanje tokom razgovora. Muškarci većinom ignorišu anksioznost, što nije ni zdravo ni preporučljivo.

Ovo su stajalište potvrdili i akademici na Univerzitetu u Ontariju 2012. godine kada su simulirali razgovore za posao s 400 studenata, analizirajući njihov nivo stresa i načine na koje se nose s njim.

"Došli smo do zaključka kako se žene proaktivnije prilagođavaju stresu nego muškarci“, rekao je Džastin Fini (Justin Feeney), jedan od istraživača.

Poznati biznismen odlučno: Za uspeh vam nije potrebna diploma! (VIDEO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Vožnja

Ovo vas je sigurno iznenadilo. Studija sprovedena na 200 vozača u Londonu kojima se merilo 14 različitih aspekata vožnje pokazala je kako su žene "prešišale" muškarce za 23.6 bodova (od mogućih 30). Ako se pitate gde je bila najveća razlika – u tako zvanim repovima u vožnji. Naime, više od četvrtine muškaraca nestrpljivo su vozili previše blizu drugim automobilima, dok je samo 4% žena to činilo.

Empatija

Jedna od poslednjih studija otkrila je kako će više žena zevati nakon što vide drugu osobu da čini to isto, nego muškaraca. Razlog tome je – empatija. Naime, žene su pod većim uticajem osećaja njenih partnera nego muškarci, te pridavaju više pažnje fizičkim reakcijama ljudi oko sebe.

Vođenje uspešnog biznisa

Studija sprovedena na 600 izvršnih direktora o načinima na koje se nose s teškim odlukama pokazala je kako su žene puno pravednije od muškaraca u donošenju odluka, što se manifestuje kroz veću dobrobit svih zaposlenih, a ne samo šefova.

Programiranje

Iako nema puno žena na području razvoja softvera, smatra se da su kompetentnije programerke. 2013. godine studija sprovedena na Githubu otkrila je kako su kodovi koje su napisale žene favorizovanije od strane ljubitelja i poznavalaca kompjuterskih programa od onih koje su napisali muškarci.

Podnošenje bolesti

Muškarci imaju slabiji imunološki sistem od žena, a krivac je testosteron. Visok nivo ovog hormona kod muškaraca odgovoran je za goru reakciju muškaraca na vakcinu protiv gripa, što znači da su podložniji bolestima.

Ovi citati pokreću Ivanu Španović: Moćne reči koje vode do uspeha!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs