Isprobajte

Genijalan trik za štednju: Ostavljate novac sa strane, a ne osećate na džepu!

Izaberite cifru koju biste voleli da uštedite i sledite ove trikove do ostvarenja
Lifestyle
17:38h Autor:
Genijalan trik za štednju: Ostavljate novac sa strane, a ne osećate na džepu!
Foto: Profimedia

Zabluda je da morate imati mnogo novca da biste uspeli da nešto ostavite "sa strane". Imaju ljudi ista primanja i rashode, pa jedan jedva sastavi kraj sa krajem, dok drugi uspeva da uštedi. Odgovor leži u različitim karakterima, ali postoji psihološki trik koji od rasipnika može da napravi štedišu.

Za to vam je potreban samo broj, verovali ili ne. Izaberite neku važnu cifru, bilo da je godina rođenja ili tekuća i odredite da je to iznos koji želite da uštedite mesečno.

Ima platu 30.000, i može sebi sve da priušti: Beograđanka otkriva kako!

Ili, ako vam je lakše da radite na dnevnoj bazi, uzmite manju cifru, na primer datum rođenja ili broj vaših godina. Pa tako, ako imate 40, zadajte sebi cilj da svakoga dana uštedite 40 dinara. Na mesečnom nivou (30 dana) "zaradićete" 1200 dinara, a godišnje 14.400 dinara.

Možda ta suma ne izgleda impozantno, ali ipak na raspolaganju imate novac koji ćete moći dobro da iskoristite. Objašnjenje ovog trika je jednostavno - iako svi u načelu znamo da štedimo, teško se disciplinujemo, a konkretna brojka nam u tome pomaže.

Efikasan trik za one sa najmanjim primanjima je da svakodnevno sa strane ostave 10, 20 dinara. Neće osetiti štednju, a ipak će značiti za nekoliko meseci ili godinu dana.

Zbog njih nemate novca: 3 navike za štednju koje vas zapravo teraju da više trošite!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs