Obratite pažnju

Zbog njih nemate novca: 3 navike za štednju koje vas zapravo teraju da više trošite!

Dobro pazite kada želite da budete sam svoj majstor i odmah napravite proračun u koji ćete uključiti sve eventualne skrivene troškove
Zanimljivosti
22:36h Autor:
Zbog njih nemate novca: 3 navike za štednju koje vas zapravo teraju da više trošite!
Foto: Shutterstock

U ovim kriznim vremenima, svi pokušavamo da uštedimo gde god možemo, ali ponekad nam se to može obiti o glavu i naterati nas da silom prilika potrošimo više nego što smo planirali.

Proverite koje su to "štedljive" navike zapravo zamaskirano još veće trošenje!

1. Igrate se majstoraPonekad je stvarno jeftinije nešto uraditi sopstvenim rukama, ali dogode se situacije u kojima ne računamo na dodatne alate ili materijal koji nam je potreban.

Naposletku je trošak veći nego što smo planirali i shvatimo da bi nam se više isplatilo da smo jednostavno kupili to što smo pokušali da napravimo. Zbog toga dobro pazite kada želite da budete sam svoj majstor i odmah napravite proračun u koji ćete uključiti sve eventualne skrivene troškove.

Napravite svoj Ček Izobilja: Feng šui trik za privlačenje novca koji zaista pali!

2. Uvek birate najjeftiniju opcijuOdeća koja se raspadne nakon nekoliko pranja, jeftini mali kućani aparat koji nakon prvog korišćenja mora na servis - sve su to loše investicije, koje će vam iz novčanika izvući dodatni novac. Ako predmet izdrži test vremena, to znači da je njegova veća novčana vrednost u potpunosti opravdana. Zato ponekad razmislite o tome da umesto najjeftinije opcije uložite koji dinar više u skuplju, jer će vam se to na kraju više isplatiti.

3. Bonovi, kuponi i akcijeProdavnice potrošačima često dele kupone uz koje, na akcijama, mogu povoljnije kupiti određene artikle. Međutim, morate ih koristiti disciplinovano, jer ćete u suprotnom neplanirano potrošiti. Često se dogodi da uz bonove kupimo proizvode koje inače ne bismo, ali tada nam se čini da je to dobra prilika pa ih uzimamo. Na kraju shvatimo da nam to što smo kupili zapravo ne treba i jednostavno gomilamo neiskorišćene proizvode.

Matematika je jednostavna - iako ste uštedeli sitnicu zahvaljujući kuponima, teoretski ste potrošili više nego što ste planirali, ako kupljeni proizvod niste iskoristili.

Za kuću punu para, poštujte ovih 10 pravila: Ne pozajmljujte komšijama hleb i so!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs