Saveti za savršeno uživanje

Godišnji odmor kod kuće: Provedite se kao nikad do sada!

Isključite budilnik, doručkujte na miru, šetajte bez obaveze i šminke, pojačajte muziku i odmorite se kao nikada do sada jer je ovo vaših pet minuta
Lifestyle
12:40h Autor:
Godišnji odmor kod kuće: Provedite se kao nikad do sada!
Foto: Shutterstock

Ukoliko odlučite da godišnji odmor provedete kod kuće, donosimo vam par saveta kako da što bolje provedete vreme i nauživate se do kraja.

Isplanirajte svaki dan

Napravite listu svega što biste voleli da uradite dok ste na godišnjem odmoru i neka vam taj popis uvek bude na vidljivom mestu, na primer zalepljen na frižideru. Taj popis može sadržiti podsetnik rodbini koju dugo niste videli, kafe sa prijateljima, posuđivanje knjiga iz biblioteke, raščišćavanje ormara i ladica... Ako napravite plan za svaki dan slobodno vreme maksimalno ćete iskoristiti radeći ono što vas raduje i opušta i tako ćete se napuniti energijom za povratak na posao.

Uradite ovo i zaspaćete za minut: Čudesan trik doktora Vejla!

Ponovo upoznajte mesto u kome živite

Trava je uvek zelenija u komšiluku, kaže se, ali i u gradu u kojem živite sigurno ima puno toga zanimljivog i lepog za razgledavanje. Ne morate otputovati negde da biste uživali u pejzažima, krajolicima i vizurama grada – ti prelepi prizori možda su vam već pred nosom. Posetite lokalni muzej, razgledajte spomenike, prošetajte parkovima, sednite na klupu i uživajte u lepotama mesta u kojem živite.

Napravite privatni velnes u kući

Kad se već ne brčkate u moru, brčkajte se unutar svoja četiri zida u kadi. U svom kupatilu napravite mali velnes: pripremite opuštajuću mirišljavu kupku koja će maziti vaše telo i čula, ležite u njoj dok vam se stopala ne smežuraju, nagradite svoje lice hranljivom maskom i pilingom, uradite detaljan manikir i pedikir – mogućnosti je mnogo! Naravno, ne zaboravite da pustite neku laganu, umirujuću muziku dok uživate u vašem privatnom velnesu.

Za one sa manjim džepom: 100 najjeftinijih turističkih gradova na svetu! (FOTO)

Šetajte

Prošetajte se po najbližem parku, livadi, bilo kojoj zelenoj površini – i to radite svaki dan godišnjeg odmora. Sednite na bicikl i odvezite se negde gde ne odlazite često ili u okolini vašeg mesta ili grada gde nikada niste bili. Prilagodite spoljne aktivnosti visokim letnjim avanturama pa u šetnju, vožnju bicikla ili rolera idite ranije ujutro ili predvečer, odnosno navečer. Iskoristite godišnji odmor za kretanje na čemu će vam telo biti naročito zahvalno ako na poslu pretežno sedite.

Zaboravite na mejlove

To što ste za godišnji odmor ostali kod kuće ne znači da morate odgovarati na službene mejlove i telefonske pozive. Sami sebe uverite da ste negde otputovali i da vas nema kod kuće. Tako ćete se isključiti od obveza, rutine i stvari iz svakodnevnog života koje vam stvaraju stres. Pretraživanje interneta koristite samo za razbibrigu (ali i tada umereno) ili za traženje informacija šta raditi i gde se zabaviti dok ste na odmoru.

Odmor za dušu i telo: 5 načina kako da napravite opuštajući spa centar u svom stanu!

Zabavite se u kuhinji

Iskoristite vreme za eksperimentisanje u kuhinji i isprobavanje novih recepata i ukusa. Ujutro otiđite na pijacu i izaberite sveže namirnice za fini ručak. Ako ste "kratki" sa novcima na pijacu možete otići pred kraj radnog vremena kada cene mogu biti i niže. Zabavite se dok pripremate jelo, pustite omiljenu muziku - sada kada ste na godišnjem imate vremena za isprobavanje i ugađanje nepcima.

Neka sve bude lagano i opušteno

Poznat vam je onaj osećaj kad ste na moru pa "morate" ići na plažu? E pa godišnji proveden kod kuće lišava vas te obveze! Sami možete odrediti šta i kada ćete raditi bez toga da sve morate prilagođavati odlascima na plažu. Uživajte u svoja četiri zida, gde ste ionako najslobodniji, i letnjim jutrima bez zvuka budilnika.

Ćao, zdravo, na odmoru sam: Kako da se pripremite za savršeno letovanje bez stresa!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs