koraci za bolji rad

Povećajte produktivnost za tren oka: Uz pomoć ovih 5 saveta, sredite radni sto!

Kada uređujete svoj radni kutak, imajte na umu i stranu sveta prema kojoj ćete okrenuti sto. Sunce nije poželjno u radu.

Lifestyle
10:03h Autor:
Povećajte produktivnost za tren oka: Uz pomoć ovih 5 saveta, sredite radni sto!
Foto: Profimedia

Bez obzira da li svakodnevno radite na svom radnom stolu u kancelariji ili pak kod kuće, bilo da spremate ispite ili pomažete svome školarcu u pisanju domaćih zadataka, potrebno je da vam je sređen i uredan sto.

Nepotrebne stvari sklonite sa strane kako vam ne bi odvlačile pažnju i nesvesno pravile haos u vašim mislima.

Evo kako ćete se lakše skoncentrisati za rad:

Raščistite ceo sto

Pre nego što uopšte počnete da razmišljate o dizajnu svog radnog prostora i svim onim primamljivim olovkama koje želite da kupite, morate raščistiti ceo sto. Jedino tako ćete dobiti realan uvid u to što se uopšte nalazi na njemu i u njegovima fiokama.

Obrišite prašinu i mrlje, a ako ste u mogućnosti, osvežite sto uz pomoć malo boje ili pak uz pomoć samoljepljive folije koje se vrlo lako može skinuti.

Pazite na izvor svetlosti

Osim čistog stola ništa manje nije važan ni izvor svetlosti u njegovoj neposrednoj blizini. Ako vam raspored u stanu ili kancelariji to dopušta, gledajte da sto bude što bliže prozoru kako biste imali prirodno svetlo, ali imajte na umu i stranu prema kojoj je prozor okrenut.

Dok će sto s pogledom na sever ili zapad biti savršeno radno okruženje, svetlost koja dolazi s južne strane u najtoplijem delu dana može da poremeti vašu produktivnost.

Feng šui pravila za uspeh na poslu: Ovako sredite radni sto i sve će krenuti na bolje!

foto: Profimedia

Neka svaki predmet ima svoju svrhu

Ključna stavka u organizaciji radnog stola je da se na njemu nalazi što manje stvari. Kako je reč o radnom okruženju, tu treb da se nađu samo predmeti koji su vam potrebni za tu aktivnost.

Neka pisaći pribor bude lepo složen u za to namenjenim stalcima, a može da posluži i obična čaša. Prilikom biranja pribora poigrajte se svojim omiljenim bojama i uzorcima kako biste stvorili okruženje po svojoj meri.

Naravno, jedna porodična fotografija ili najdraža biljka svakako su poželjan dodatak jer će vas motivisati na rad. Ali, pazite da ostanete na jednom do dva takva predmeta.

Privucite uspeh ekspresno: Promenite ove sitnice i pospešite poslovanje ili nađite posao iz snova!

foto: Profimedia

Odložite ono što vam ne treba u svakom trenutku

Neće vam baš svakog dana zatrebati sav pribor ili sve skripte za učenje pa je njih potrebno skloniti kako ne bi zauzimali mesto na radnoj površini. Zato ih stavite u fioke.

Planirajte svoje vreme za radnim stolom

Ni najuredniji i „najinstagramskiji“ radni sto neće imati smisla ako za njim zaista ne radite. Zato imajte na stolu i planer. Možete se odlučiti za formu svojevrsne podloge za računar ili miš pa ćete tako jednim predmetom rešiti dvostruku funkciju. Svakako, to su i klasična rešenja u obliku podsetnika ili stolnog stajaćeg planera.

Više od WC šolje: Radni sto je leglo bakterija

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs