SLOBODAN JE NAJZGODNIJI PILOT U SRBIJI: Dok su se drugi provodili, on je UČIO, a sad zbog njega žene ostaju BEZ DAHA

Slobodan Jovanović je sam krčio svoj put do supeh, uz puno rada i odricanja ostvario je san i danas je uspešan pilot!

Lifestyle
10:43h Autor:
SLOBODAN JE NAJZGODNIJI PILOT U SRBIJI: Dok su se drugi provodili, on je UČIO, a sad zbog njega žene ostaju BEZ DAHA
Slobodan Jovanović, Foto: Printscreen Facebook / Slobodan Jovanovic

Slobodan Jovanović (34) iz Beograda, svakodnevno krstari nebom, a ljubav prem avionima nasledio je od dede, avio-mehaničara. Obožavao je da sluša njegove dogodovštine i priče koje mu je prenosio sa puno ljubavi. Nije bio ni svestan da je već tad u njemu počeo da se oblikuje budući pilot. Rešen da postane uspešan upravo u toj profesiji, ambiciozni mladić je birao da petkom uveče uči o električnim sistemima letelica umesto izlazaka, i dok je staja čvrsto na zemlji, svoje snove je ostvarivao na nebu.

Naime, prvo je radio nekoliko godina kao stjuard u nacionalnoj avio kompaniji Air Serbia, bio je i deo posade prvog leta za Njujork, a onda je odlučio da napravi veliki zaokret u životu, upisavši pilotsku školu "Linx Aviation".

Slobodan Jovanović
foto: Printscreen Facebook / Slobodan Jovanovic

Nikada se nije pokajao što je prvo otišao na obuku za kabinsko osoblje.

- Tačno, bio sam siguran u sebe i nijednog trenutka nisam zažalio što sam počeo sa obukom. A kada se ona završila, imao sam i to zadovoljstvo da budem deo posade prvog leta za Njujork - rekao je Slobodan pre nekoliko godina za "Telegraf".

Međutim, to je bio samo prvi korak ka ostvarenju njegovog životnog cilja.

- Posao stjuarda je prvi korak ka ostvarenju mog životnog cilja. Verujem da će mi biti pružena šansa da se zaposlim na mestu pilota u nacionalnoj avio-kompaniji, jer sam oduvek znao da će to biti moj životni poziv - istakao je tada Jovanović, a ta želja mu se upravo i ostvarila!

Slobodan Jovanović
foto: Printscreen Facebook / Slobodan Jovanovic

Ljudi iz njegovog okruženja ga opisuju kao muškaraca koji poseduje sve one prelepe džentlmenske manire, te sa razgovor sa nepoznatima započinje rečima "moje poštovanje".

Sa druge strane, ni njegov neodoljiv stas ne prolazi nezapaženo - naprotiv! Mnoge devojke, posebno na društvenim mrežama su mu dodelile titulu "najzgodnijeg srpskog pilota". Godinama je u sportu, zato je kod njega svaki mišić izvajan!

1 / 6 Foto: Printscreen Facebook / Slobodan Jovanovic

-Intenzivno se bavim košarkom, a ujedno sam i u svetu fitnesa. To mi sigurno pomaže da se brže oporavim i nakon veoma zahtevnog leta - istakao je za "Telegraf".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs