UŠLA JE U LIFT UKLETOG HOTELA, A SNIMAK JE OBIŠAO PLANETU: Onda su gosti počeli da se žale da iz česme teče KRVAVA VODA

Ni danas ovaj horor slučaj nije razjašnjen, a snimak tera jezu niz kičmu.

Lifestyle
Autor:
UŠLA JE U LIFT UKLETOG HOTELA, A SNIMAK JE OBIŠAO PLANETU: Onda su gosti počeli da se žale da iz česme teče KRVAVA VODA
Foto: Printskrin@ovphotography&more/YouTube

Te kobne 2013. godine, Elisa Lam ubijena je u Sesil hotelu u Los Anđelesu, mestu koje je istorijski poznato po ubistvima, samoubistvima, serijskim ubistvima i čudnim, čak i paranormalnim slučajevima.

Lamova je poslednji put viđena kako se čudno ponaša na snimcima sigurnosnih kamera u liftu, koji su od tada postali predmet na desetina internetskih teorija zavera. Slučaj nije rešen ni posle 11 godina.

U 2013.godini, poslednji poznati snimak Elise Lam potiče od zamućenog snimaka sigurnosnih kamera lifta iz hotela Sesil. Dvadesetjednogodišnjakinja deluje izbezumljeno i paranoično u četiri minuta snimka: pritiska više dugmadi, nervozno viri kroz vrata i krije se uza zid nepokretnog lifta od onoga što izgleda kao nevidljiva osoba.

Snimak je od tada postao zloglasan i postao viralan tog februara nakon što ga je policija prvi put objavila javnosti, tražeći savete u slučaju Eilisinog nestanka. Brojni internet tragači bacili su se na slučaj nestale mlade žene, a teorije o paranormalnim aktivnostima, pretećoj figuri van kamere i video manipulaciji brzo su počele da se šire internetom.

Nije pomoglo ni to što je kanadska turistkinja, koja je poslednji put viđena 31. januara 2013. tokom puta u Los Anđelesu na njenom putovanju Zapadnom obalom Amerike, slučajno boravila u ozloglašenom hotelu Sesil koji je čuven po tami i kriminalu.

Hotel Sesil, koji se nalazi u centru Los Anđelesa, ima reputaciju smrti. Više od deset ubistava i samoubistava dogodilo se u i oko hotela Sesil od njegovog otvaranja 1927. godine. Rečeno je da je Elizabet Šort, Crna Dalija, viđena u Sesilu nekoliko dana pre njenog ubistva, a hotel je ponekad služio kao privremena rezidencija serijskim ubicama Ričardu Ramirezu i Džeku Untervegeru.

Mesto zločina u velikoj meri raspršuje svoju reputaciju prokletog kopanjem po problematičnoj socio-ekonomskoj istoriji ovog područja, a deo hotela funkcioniše kao stanovanje za ljude sa niskim prihodima.

Ali Lam nije rezervisala boravak u Sesilu. Studentkinja iz Vankuvera, koja je dugo planirala samostalno putovanje obalom Kalifornije, odlučila je da ostane u drugom jeftinom hotelu u centru grada, za deo svog putovanja u Los Anđelesu. Dokumentarci o ovom slučaju, otkrivaju da je hotel Sesil pretvorio polovinu svojih spratova u hotel u kom je odsedala Lamova, u vreme njenog putovanja u pokušaju da se rebrendira, dok istovremeno održava svoje dugoročne rezidencije na odvojenim spratovima.

Dok su dva objekta imala različite lobije i ulaze, sa druge strane su imali zajedničke liftove. Što je, između ostalog, razlog zašto je snimak lifta poslednjeg dana kada je viđena živa bio toliko zastrašujući za toliko ljudi na mreži.

Prijavljen je Elisin nestanak ubrzo nakon što nije uspela da se odjavi iz svoje sobe 1. februara 2013.

Dvadeset dana nakon što je Lamova poslednji put viđena, hotelsko osoblje je poslato na krov hotela da proveri rezervoare za vodu nakon nekoliko pritužbi gostiju na nizak pritisak i krvavu vodu koja izlazi iz slavina. Tada je otkriveno Elisino telo koje je golo plutalo u jednom od četiri velika rezervoara koji su obezbeđivali vodosnabdevanje hotela.

Elisa Lam
foto: ROBYN BECK / AFP / Profimedia

Policija je brzo zatvorila slučaj u junu iste godine, a Elisin uzrok smrti je naveden kao slučajan zbog utapanja, dok je bipolarni poremećaj naveden kao značajan faktor.

Međutim, policija nikada nije želela niti navela kako je došlo do navodnog utapanja na krovu, što je izazvalo spektar teorija zavera koje uključuju duhove, demone, serijske ubice i plaćene ubice.

Policija nikada nije objasnila kako je uopšte dospela na krov zgrade. Krov je strogo obezbeđen alarmom i sigurnosnim vratima koje je nemoguće obiti. Samo menadžeri sa pristupnim šiframa mogli bi da pristupe krovu hotela, a hotelski menadžeri nisu ti koji su je ubili, jer nisu ni bili prisutni ni blizu Lamove.

Pored toga, i da je nekako uspela da pristupi krovu, ne postoji šansa da uđe u rezervoar za vodu, jer je napravljen od metala i njega takođe mogu da otvore samo ovlašćena lica za održavanje, koji takođe nisu bili blizu Lamove, a nisu ni imali potrebe da rešavaju probleme sa rezervoarom, dok gosti nisu krenuli da se žale na krvavu vodu.

Do danas, slučaj i dalje ostaje nerazjašnjen. Dokaza drugih nije bilo, a snimak koji je moguće videti nastavlja da tera jezu niz kićmu. Spekulacije se nižu, ali odgovora nažalost, nema ni na vidiku.

Sesil Hotel
foto: ROBYN BECK / AFP / Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs